Povežite se s nama

Islamska zajednica

Muftija Kudić i direktor Studentskog centra IZ kod premijera USK

premijer je iskazao svoje oduševljenje da u Bosni i Hercegovini i našem glavnom gradu imaju takvi uvjeti za studente i obećao da će i Vlada Unsko-sanskog kantona sufinansirati boravak u ovom studentskom centru za studente sa prostora Unsko-sanskog kantona

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić u pratnji dr. Muamera Tinjaka, direktora studentskog centra Islamske zajednice u BiH je boravio kod premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića.

Muftija Kudić se zahvalio premijeru na prijemu i na odvojenom vremenu, te ga upoznao sa povodom posjete, tj. prezentacija rada i aktivnosti Studentskog centra Islamske zajednice u Sarajevu, te zamolio direktora centra dr. Muamera Tinjaka da opširnije predstavi premijeru i njegovim saradnicima rad i djelovanje Studenteskog centra. Direktor Tinjak je naglasio da u studentskom centru Islamske zajednice borave studenti koji studiraju na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, ali i studenti koji studiraju na drugim fakultetima na Univerzitetu u Sarajevu. Rekao je kako su dosadašnja iskustva onih koji su stanovali i onih koji su još korisnica usluga Studentskog centra veoma pozitivna i da su studenti zadovoljni pruženom uslugom, te na menadžment ove ustanove uz pomoć Rijaseta IZ u BiH i dobrih ljudi osigurava brojne subvencije kako bi studenti što manje plaćali.

Nakon izlaganja dr. Tinjaka, premijer je iskazao svoje oduševljenje da u Bosni i Hercegovini i našem glavnom gradu imaju takvi uvjeti za studente i obećao da će i Vlada Unsko-sanskog kantona sufinansirati boravak u ovom studentskom centru za studente sa prostora Unsko-sanskog kantona, kao što to radi i u drugim studentskim domovima gdje borave studenti sa Unsko-sanskog kantona. Zahvalio se direktoru Tinjaku na posjeti potvrđujući da su vrata premijera Vlade Unsko-sanskog kantona uvijek otvorena za dobre i kvalitetne projekte i da će Vlada u skladu sa svojim mogućnostima podržati svaki projekat koji je od koristi za širu zajednicu.

Također, premijer je istakao svoje zadovoljstvo saradnjom Vlade i Islamske zajednice na čelu sa muftijom i iskoristio je priliku te muftiji čestitao na brojnim programima koje se organiziraju u povodu mjeseca rebi’u-l-evvela, koji su obogatili kulturnu scnenu Unsko-sanskog kantona i što skoro svi gradovi Unsko-sanskog kantona žive rebi’u-l-evvel i iznova hrane svoju duhovnost sjećajući se života i djela Muhammeda, a.s. Dr. Tinjak je također iskoristio priliku da se zahvali muftiji i premijeru i iskaže duboko poštovanje prema njihovom djelovanju, posebno u toku migrantske krize gdje Krajina ima veliki teret na svojim plećima, kao što se zahvalio premijeru koji će u narednom periodu realizirati subvencije svim studentima iz Unsko-sanskog kantona koji budu boravili u Studentskom centru Islamske zajednice.

Sastanku su prisustvovali savjetnik premijera Mirsad Topčagić, sekretar muftijstva Sabahudin-ef. Begić i koordinator za medije Muftijstva bihaćkog Nazif-ef. Horozović.

More in Islamska zajednica