Povežite se s nama

Aktivnosti

Muftija Kudić na iftaru i teravih-namazu u Islamskom centru u Ljubljani

Ne postoji vrijeme kada je čovjek bliži melekanskoj prirodi od mjeseca ramazana.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je protekli vikend posjetio Ljubljanu i prisustvovao iftaru kojeg su urpiličili bračni par Kulauzović, porijeklom iz Cazina, koji su ujedno i vakifi Islamskog centra u Ljubljani. Oni su također značajnim donacijama pomogli adaptaciju i renoviranje sjedišta Muftijstva bihaćkog u Bihaću.

Nakon iftara, a prije teravih namaza muftija Kudić se obratio vjernicima u ljubljanskoj džamiji sa porukom da je ramazan mjesec čovjekove pokornosti i predanosti Uzvišenom i da je svaki čovjek ipak drugačiji u ramazanu od drugih mjeseci.

„Ne postoji vrijeme kada je čovjek bliži melekanskoj prirodi od mjeseca ramazana. U tome nam pomaže činjenica da su sve te zamke prokletog šejtana koje su aktivne tokom ostalog dijela godine u ramazanu stavljene u drugi plan i da čovjek lakše uspijeva biti dobar u ramazanu. S toga je naša zadaća da postanemo bolji u ramazanu i da iz njega iziđemo čisti od grijeha i sa ljepšim karakternim osobinama nego li smo bili.“ – poručio je muftija Kudić.

On se zahvalio muftiji ljubljanskom mr. Nevzet-ef. Poriću na dobrodošlici i lijepom razgovoru kojeg su vodili na iftaru i poslije iftara, te svima onima koji vode brigu o Islamskom centru u Ljubljani, koji nakon pandemije postaje centar gdje se okupljaju ljudi iz cijele Slovenije i šire raznim povodima.

More in Aktivnosti