Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić održao sastanak sa sabornicima sa područja Muftijstva bihaćkog

Osjećam posebno zadovoljstvo što naši sabornici kada planiraju diskusije i predlažu materijale i ideje, to čine isključivo u interesu cijele zajednice i jačanju organizacijskih kapaciteta.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, razgovarao je sa sabornicima u Saboru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koji dolaze sa područja Muftijstva bihaćkog. Sabornici su predstavili muftiji Kudiću neke od segmenata rada Sabora Islamske zajednice u ovom mandatu, te su analizirali materijale koji su prisigli za narednu sjednicu Sabora zakazanu za narednu subotu.

“Na prvom prijemu kojeg sam upriličio za naše sabornike, postigli smo dogovor da ćemo se redovno sastajati u ovom sastavu i zajednički pronalaziti materijale koji se pripremaju za sjednice sabora. Izuzetno sam zadovoljan sastavom sabornika u ovom mandatu, te mi je drago da ovi ljudi daju svoj doprinos radu najvećeg zakonodavnog tijela Islamske zajednice. Osjećam posebno zadovoljstvo što naši sabornici kada planiraju diskusije i predlažu materijale i ideje, to čine isključivo u interesu cijele zajednice i jačanju organizacijskih kapaciteta. Istinski sam uživao danas u radu na ovom sastanku i nadam se da ćemo i ubuduće ovako lijepo sarađivati.” – izjavio je muftija Kudić.

Kao član saborske komisije za ustavna pitanja sabornik prof. dr. Fadil Islamović, predstavio je informacije o javnoj raspravi u vezi nekih ustavnih rješenja koje će se naći na dnevnom redu naredne sjednice i zahvalio se muftiji Kudiću na podršci i razumijevanju.

“Ovaj sastanak je dio naše saborničke prakse da se redovno sastajemo sa našim cijenjenim muftijom i kao najodgovornijoj osobi za vjerski život našeg muftijstva predstavimo naše aktivnosti i s njim podijelimo naša razmišljanja. 23. decembra 2023. godine je naredna sjednica Sabora na kojoj će biti nekoliko važnih materijala. Drago mi je da smo svjesni važnosti svake sjednice i našeg doprinosa radu Sabora. Naše ideje, smjernice, diskusije, inicijative mogu biti samo u svrhu jačanja Islamske zajednice i njenih institucija. Tako doživljavamo naš doprinos kroz Sabor i zato smo zahvalni našem cijenjenom muftiji koji podržava naše proaktivno djelovanje.” – poručio je sabornik dr. Islamović.

Na sastanku se razgovaralo i o velikoj podršci koju Rijaset daje povratničkim džematima u narednom budžetu, kao što je muftija Kudić upoznao sabornike o aktivnostima na sprovedbi pravilnika i rada ustanova Islamske zajednice na području Muftijstva bihaćkog.

More in Muftijstvo bihaćko