Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić razgovarao sa članovima LOT tima EUFOR-a


Muftija Kudić razgovarao sa članovima LOT tima EUFOR-a

Dan prije početka mjeseca ramazana, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je razgovara sa predstavnicima LOT tima EUFOR-a, koji je stacioniran u Cazinu. Ovo je bila prilika da gosti čestitaju muftiji Kudiću i svim vjernicima islamske vjere mubarek mjesec ramazan, te su sa muftijom Kudićem razgovarali o običajima bosanskih muslimana tokom mjeseca ramazana.

Muftija Kudić se zahvalio članovima LOT tima EUFOR-a na posjeti i čestitkama i istakao dobru saradnju sa predstavnicima međunarodnih misija u Bosni i Hercegovini i da Islamska zajednica u kontinuitetu njeguje dobru saradnju sa svima onima koji svojim djelovanjem potiču jačanje institucija Bosne i Hercegovine i proklamuju mir i sigurnost kao dvije osnovne pretpostavke za uspješan razvoj naše domovine.

“Našim gostima sam poželio ugodan boravak u Krajini i uspješan rad na jačanju kapaciteta naših institucija na polju očuvanja mira i stabilnosti u našoj domovini. Drago mi je što iskazuju radost i oduševljenje na koji način bosanski muslimani dočekuju blagoslovljeni mjesec ramazan i da pokazuju interes da saznaju više o tom mjesecu i našoj praksi u ramazanu. Vrata Islamske zajednice za organizacije i misije koji imaju plemenitu namjeru i korisne aktivnosti su širom otvorena i naša saradnja na raznim projektima do sada je bila više nego uspješna.” – poručio je muftija Kudić.

Sastanku je prisustvovao sekretar Muftijstva bihaćkog Sabahudin-ef. Begić


Muftija Kudić razgovarao sa članovima LOT tima EUFOR-a


  • Click to enlarge image a.jpg

  • Click to enlarge image b.jpg
  •  
  • More in Muftijstvo bihaćko