Povežite se s nama

Mreža mladih

Prigodan program povodom Dana nezavisnosti u organizaciji Mreže mladih Velika Kladuša

Mreža mladih Medžlisa IZ Velika Kladuša je prigodnim programom obilježila 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Organizirali smo prikazivanje filma “Que vadis Aida”, koji je ušao u konkurenciju za dobitnika Oskara za najbolji strani film. Film je izazvao emocije kod svih prisutnih i veoma je potresno djelovao na njih. Drugi dan u večernjim satima smo upriličili historijski čas o Danu nezavisnosti o kojem je govorio Ismet-ef. Mustedanagić, glavni imam Medžlisa IZ Velika Kladuša, koji je sa mladima podijelio svoja sjećanja na ovaj dan i predstavio značaj ovog datuma za postojanje države Bosne i Hercegovine.” – istakao je Amar-ef. Grahović, koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Velika Kladuša.

Pored ovih aktivnosti upriličeno je druženje i kviz znanja, koji je tretirao mnoga pitanja iz historije, geografije, umjetnosti i mnogih drugih oblasti koja su vezana za Bosnu i Hercegovinu. Na kraju se ipak moralo čestitati ekipi MZ “Polje” koju su predstavljali Edah Kajdić i Denis Veljačić, koja je osvojila prvo mjesto i ekipi “Special two” u sastavu Hasan Duraković i Eldin Muharemović, koji su osvojili drugo mjesto. Treće mjesto je kompromisno pripalo svim ostalim učesnicima.

Svi zajedno su konstatovali da je od velikog značaja obilježavanje ovog datuma i da će se i ubuduće na razne načine obilježavati 1. mart kao jedan od najvažnijih datuma za državu Bosnu i Hercegovinu, poručeno je iz Mreže mladih Medžlisa IZ Velika Kladuša.

More in Mreža mladih