Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Načelnik općine Bužim posjetio Muftiju bihaćkog

U posjeti Muftiji bihaćkom hafizu Mehmed-ef. Kudiću boravio je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić. Načelnik Nanić je upoznao Muftiju bihaćkog sa aktuelnim projektima općine Bužim, o dosadašnjoj saradnji sa Islamskom zajednicom i perspektivi saradnje općine Bužim sa Islamskom zajednicom i Muftijstvom bihaćkim.

„Moja dodatna obaveza kao svršenika medrese i Islamskog pedagoškog fakulteta je da brinem i o vjerskom životu građana općine Bužim i cijelog Muftijstva bihaćkog i da u skladu sa mogućnostima pružim svoju podršku izabranim zvaničnicima Islamske zajednice na čelu sa Muftijom. Ova posjeta je nastupna posjeta novoizabranom muftiji, te sam iskoristio priliku da mu čestitam i da s njim razmijenim nekoliko važnih tema za općinu Bužim i Islamsku zajednicu.“ – istakao je načelnik Nanić.

Razgovarali su i o apliciranju općine Bužim na fondove za vjerske zajednice sa viših nivoa vlasti kako bi se adekvatno odgovorilo svim potrebama koje imaju vjernici u općini Bužim, a što je općina Bužim do sada već uspjela uraditi.

S druge strane Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić zahvalio se načelniku općine Bužim na posjeti, te istakao da je saradnja općine Bužim i Medžlisa IZ Bužim na visokom nivou i da se ona treba stalno unapređivati i njegovati, te se zahvalio načelniku što je na poklon muftiji darovao bajrak Islamske zajednice i zastavu Bošnjačkog naroda (zastavu sa ljiljanima).

„Od posebnog značaja je saradnja lokalnih struktura vlasti i Islamske zajednice s obzirom da je u interesu Islamske zajednice kvalitetniji život našeg čovjeka, a to je primarna zadaća i lokalne vlasti. S druge strane, mnogo je vjerskih sadržaja u općini Bužim tokom obilježavanja važnih datuma iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata koje treba unapređivati i kvalitetnim sadržajem obogatiti. Islamska zajednice će zajedno sa općinom Bužim raditi na tome da se već postojeći sadržaji unaprijede.“ – rekao je u izjavi muftija hafiz Mehmed-ef. Kudić.

Sastanku je prisustvovao Mensur-ef. Ćehić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazova Muftijstva bihaćkog i Nazif-ef. Horozović, koordinator Muftijstva za medije.

More in Muftijstvo bihaćko