Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Čestitka muftije Kudića povodom Dana armije R BiH


Čestitka muftije Kudića povodom Dana armije R BiH

Povodom 15. aprila, Dana armije R Bosne i Hercegovine, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je uputio čestitku ovim povodom, a koju prenosimo u cjelosti:

Svakog 15. aprila evociramo uspomene na ljude i ideale za koje su se borili u protekloj odbrani od agresije na našu domovinu. Nažalost, imali smo pred sobom vojsku koja se nazivala narodna armija, ali je zbog uskih interesa vodstva jednog naroda postala agresor i ubica svih koji nisu pripadali jednoj naciji i jednoj vjeri, a zakleli su se da će braniti svakog čovjeka.

Ponosni smo na sve koji su bili pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine i koji su svjesno i nepokolebljivo branili svoju domovinu, narod i zemlju. Mi danas kada putujemo svijetom, uzdignute glave hodamo i govorimo da dolazimo iz one zemlje čija je armija bila primjer etičnosti i morala, primjer razumijevanja i tolerancije, a susrela se sa krvoločnim neprijateljem koji nije ni htio da čuje za etiku i moral, niti je imao minimum razumijevanja i tolerancije. Dolazimo iz zemlje gdje je počinjen genocid i najteži ratni zločin, a da daša Armija R BiH nije uzvratila i kad je mogla, već je postupila po standardu najviših civilizacijskih normi. Ponosni smo na ljude svih vjera i nacija koji su rame uz rame branili našu domovinu Bosnu i Hercegovinu i danas na ovaj dan možemo posvjedočiti da ljude u Bosni i Hercegovini dijelimo samo na ljude i neljude i na patriote i one koji ne vole ovu zemlju, a druge razlike smo često tretirali kao bogatstvo različitosti.

Nama je Armija R BiH omogućila da nesmetano živimo u našoj zemlji jedni s drugima i da budemo ono što želimo biti i zato svim pripadnicima Armije R BiH čestitamo 15. april, Dan armije Republike Bosne i Hercegovine i učimo im dove zahvalnosti i priznanja.


Čestitka muftije Kudića povodom Dana armije R BiH

More in Muftijstvo bihaćko