Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić na iftaru Oružanih snaga u Bihaću


Muftija Kudić na iftaru Oružanih snaga u Bihaću

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, prisustvovao je na iftaru u kasarni “Adil Bešić” u Bihaću, a pored muftije Kudića prisutni su bili glavni imam Oružanih snaga BiH Nesib-ef. Hadžić, premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i brojni gosti.

Nakon akšam-namaza u mesdžidu kasarne i iftara, vojni imam Enver-ef. Merdić je na samom početku izrazio dobrodošlicu svim prisutnima na tradicionalnom iftaru u organizaciji Oružanih snaga. Zahvalio se muftiji Kudiću i efendiji Hadžiću, te premijeru USK na dolasku i na podršci koju daju u funkcionisanju. Zahvalnost je uputio i komandi Drugog pješadijskog bataljona Šeste pješadijske brigade u kasarni “Adil Bešić”.

U svom obraćanju komandant Drugog pješadijskog bataljona Šeste pješadijske brigade major Meho Omeradžić se zahvalio svima koji su uzeli učešće u izgradnji Muzeja 5. korpusa u sklopu kasarne “Adil Bešić” u Bihaću i svim pripadnicima Oružanih snaga koji su dali svoj maksimum da bi dobili jedan reprezentativan muzej. Prisutnima se također obratio i glavni imam Oružanih snaga Nesib-ef. Hadžić, koji je govorio o ramazanskim aktivnostima u Oružanim snagama i zahvalio se muftiji Kudiću na podrci u iftarima za vojnike.

U mesdžidu u kasarni je klanjana jacija i teravih-namaz, a potom se prisutnima obratio muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. On je čestitao Dan armije R BiH, a pripadnicima Oružanih snaga je uputio pohvalu na uspjesima koje nižu uprkos brojnim opstrukcijama. Govorio je o značaju obilježavanja Dana Fetha – Oslobođenja Mekke.

“Naša armije Republike Bosne i Hercegovine je prošla kroz razne faze uspostave i razvoja. Pripadnici Armije R BiH su sa našim narodom prolazili sve golgote na početku agresije na našu zemlju, ali su, uz Božiju pomoć i vještine naše komande i svoj veliki napor, uspjeli preokrenuti slijed koji nam je bio planiran. Na kraju je Armije R BiH oslobodila brojne gradove, naselja i teritoriju i gdje god je došla, ta zemlja se pravom mogla tretirati slobodnom. Muhammed, a.s., i ashabi su prošli najteže oblike torture i bila im je namijena sudbina potpunog nestanka i istrebljenja. Ali su uz Božiju pomoć, te Muhammedovo, a.s., liderstvo i požrtvovanost njegovih ashaba, došli u situaciju da opstanu, da osvoje Mekku, a kasnije zavladaju svijetom. Oni koji vjeruju u Boga, koji sanjaju o uspjehu i koji svojim djelima pokazuju svoju čestitost su oni kojima će Bog omogućiti pobjedu i uspjeh.” – poručio je muftija Kudić.


Muftija Kudić na iftaru Oružanih snaga u Bihaću


  • Click to enlarge image b.jpg

  • Click to enlarge image c.jpg

  • Click to enlarge image d.jpg

  • Click to enlarge image g.jpg

  • Click to enlarge image h.jpg
  •  
  • More in Muftijstvo bihaćko