Povežite se s nama

Mreža mladih

Članovi Mreže mladih Muftijstva bihaćkog u posjeti Ljubljani

Aktivisti i članovi Mreže mladih iz Bužima, Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanske Krupe i Bosanskog Novog iskoristili su priliku da obiđu kulturno-historijske znamenitosti Ljubljane.

Članovi Mreže mladih Muftijstva bihaćkog predvođeni koordinatorom Amar-ef. Grahovićem, posjetili su svoje kolege u Mreži mladih Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji u Muslimanskom kulturnom centru u Ljubljani. Mladi su proveli dan u ugodnom druženju, zanimljivim aktivnostima, a kasnije su iskoristili priliku i obišli neka od znamenja grada Ljubljane i prošetali centrom grada.

„U okviru projekta Uprave za vjerske poslove “Upoznaj Domovinu, domovinske zemlje i dijasporu” posjetili smo naše prijatelje u Sloveniji. Zahvaljujem se svima koji su nas veoma lijepo dočekali i odlično pripremili program kojem smo prisustvovali i kojeg smo konzumirali tokom našeg boravka u Ljubljani. Ovo je jedna posebna aktivnost Mreže mladih, gdje se na ovakvim druženjima rađaju brojna prijateljstva, proširuju vidici i na ovakvim druženjima imamo priliku diskutovati o raznim pitanjima s kojima se susreću mladi u svom svakodnevnom životu. Također, ono što karakteriše ova druženja je svakako dobra atmosfera i opuštenost, što rezultira pozitivnim rezultatima. Zahvaljujem svom kolegi Rijad-ef. Subašiću koji je koordinirao naš dolazak i boravak u Ljubljani.“ – izjavio je koordinator Mreže mladih Muftijstva bihaćkog Amar-ef. Grahović.

Aktivisti i članovi Mreže mladih iz Bužima, Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanske Krupe i Bosanskog Novog iskoristili su priliku da obiđu kulturno-historijske znamenitosti Ljubljane kao i da se pobliže upoznaju sa radom i djelovanjem Mešihata IZ u Sloveniji i Muslimanskog kulturnog centra Ljubljana. U svojstvu domaćina, ispred Mešihata slovenskog, omladince je uz aktiviste dočekao i Riad-ef. Subašić, koji je sa svojim članovima pripremio druženje i zanimljiv sadržaj u prostorijama za mlade.

More in Mreža mladih