Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Darivana prva beba rođena u novoj 1445. hidžretskoj godini

Amna Ćatić iz sela Krakača pored Cazina je prvorođena beba u novoj 1445. hidžretskoj godini u Bihaćkom muftijstvu. Njenim roditeljima Berini i Aldinu Ćatić je ona prvo dijete i zbog toga je radost i veća. Tim povodom su mr. Šuhra Terzić i muallima Alma Šahinović, koordinatorice Odjela za brak i porodicu Muftijstva bihaćkog i Medžlisa IZ Cazin, posjetili su ovu porodicu i ispred Muftijstva bihaćkog i Medžlisa IZ Cazin uručili prigodne poklone bebi i roditeljima.

 

„Posebnu radost mi pričinjava što sudjelujem u ovoj aktivnosti, gdje smo sretni zbog novog života. Prva asocijacija na novo rađanje mi je prizor na Sudnjem danu kada će se naš poslanik Muhammed, a.s., ponositi brojnosti njegovih sljedbenika. Ovaj simbolični čin kojim želimo istaknuti značaj nataliteta i rađanja je jedna nama posebno draga aktivnost. Zahvaljujem i našem cijenjenom muftiji hafizu Mehmed-ef. Kudiću, koji od samog početka prepoznaje ovu aktivnost i podržava naša nastojanja da afirmiramo dobro u našem društvu.“ – poručila je mr. Terzić.

Koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa IZ Cazin muallima Alma Šahinović je iskazala radost zbog činjenice da je prva porodilja u novoj 1445. hidžretskoj godini iz Medžlisa IZ Cazin, te izrazila zadovoljstvo što ima priliku da sudjeluje u ovom istinski vrijednom činu.

„Odjel za brak i porodicu od svog osnivanja se posebno bavi pitanjem žena porodilja, afirmiše roditeljstvo i pruža podršku ženama i porodicama koje se odluče na potomstvo. Sretna sam što sam imala priliku ove godine sudjelovati u obilasku porodilje iz Cazina.“ – istakla je muallima Šahinović.

Majka bebe Amne Berina Ćatić se zahvalila svojim gošćama kao i Islamskoj zajednici u cjelini. Iznimno je zahvalna dragom Bogu što je rodila zdravu bebu, a posebnost je svakako što je prva beba rođena u novoj 1445. godini.

„Lijep je znak što je moja djevojčica rođena na poseban dan, a na nama je da se potrudimo da je podignemo i odgojimo u duhu naše vjerske tradicije, moralnosti i čestitosti. Zahvaljujem ovim divnim ženama koje su nas posjetile, našem cijenjenom muftiji i cijeloj Islamskoj zajednici koja nam je ukazala poštovanje i na ovakav način.“ – istakla je majka Berina Ćatić.

 


Darivana prva beba rođena u novoj 1445. hidžretskoj godini

 

More in Muftijstvo bihaćko