Povežite se s nama

Islamska zajednica

Emina Pivalić iz Sanskog Mosta osvojila drugo mjesto na mektebskom takmičenju Islamske zajednice u Sarajevu

Muftija Kudić je posebno čestitao Emini Pivalić i njenom muallimu Zijad-ef. Ašiću na ovom velikom uspjehu, te ostalim takmičarima i muallimima koji su predstavljali Muftijstvo bihaćko.

U nedjelju, 26. maja 2024. godine je u Sarajevu održano završno mektebsko takmičenje na nivou Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Na ovom takmičenju su učestvovali predstavnici svih osam muftijstava iz Bosne i Hercegovine, predstavnici mešihata Islamske zajednice Hrvatske i Slovenije, te predstavnici Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj.

Na ovom nivou takmičenja, polaznici mekteba se takmiče u dvije oblasti; kiraet i opće znanje i dva nivoa: II i III nivo.

Muftijstvo bihaćko na ovom takmičenju su predstavljali: Emina Pivalić (muallim Zijad-ef. Ašić) iz Sanskog Mosta i Elhamna Mujakić (muallim Mevludin-ef. Mujakić) iz Velike Kladuše u oblasti opće znanje, te Harun Abdijanović (muallim Nazif-ef. Horozović) iz Bihaća i Muhamed Hromadžić (muallim Suvad-ef. Ćatić) iz Velike Kladuše u oblasti Kiraet.

Uz veoma kvalitetnu konkurenciju, Emina Pivalić iz Sanskog Mosta je osvojila II mjesto, Elhamna Mujakić i Harun Abdijanović su bili peto mjesto, dok je Muhamed Hromadžić osvojio šesto mjesto. Nakon zbrajanja ukupnih rezultata, Muftijstvo bihaćko je u ukupnom plasmanu zauzelo četvrto mjesto sa ukupno 228,74 boda, što je za nepuna četiri boda manje od prvoplasirane Zenice, što pokazuje veliku konkurenciju i kvalitet takmičara, što sve u Islamskoj zajednici raduje bez obzira na plasman njihovih ekipa.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je čestitao svim polaznicima mekteba koji su učestvovali na svim nivoima takmičenja (medžlisi, muftijstva i Rijaset), te se zahvalio muallimima, roditeljima i svima koji učestvuju u pripremi mektebskih polaznika za takmičenja. Muftija Kudić je posebno čestitao Emini Pivalić i njenom muallimu Zijad-ef. Ašiću na ovom velikom uspjehu, te ostalim takmičarima i muallimima koji su predstavljali Muftijstvo bihaćko.

More in Islamska zajednica