Povežite se s nama

Aktuelnosti

Imami Medžlisa IZ Sarajevo uručili 60 stipendija djeci imama Muftijstva bihaćkog

Imami Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo jučer su uručili stipendije djeci imama Muftijstva bihaćkog u okviru projekta podrške imamima na području manjeg bosanskohercegovačkog entiteta.

Ovom prilikom je izdvojeno 60 stipendija u iznosu od 13.000 KM za djecu imama sa područja medžlisa Bosanska Kostajnica, Bosanski Novi, Prijedor i Kozarac.

Sarajevski imami su ranije u okviru ovog projekta stipendirali i djecu imama Muftijstva goraždanskog i banjalučkog, a glavni imam MIZ Sarajevo je tim povodom pojasnio da je važno na različite načine biti prisutan na ovim područjima.

Također je istakao da treba prepoznati sve ono što je doprinos imama koji djeluju u bosanskohercegovačkom entitetu RS.

– Nadamo se da će nas to pridružiti jedne drugima. Tu da iskažemo svoje duboko poštovanje, ali i prema vašim porodicama i  vašim časnim misijama. Ovo je samo mali znak pažnje, ali i zahvale. Vi ste na bedemu domovine, dok bude džemata i mektepske pouke na ovim prostorima, biti i našeg naroda i domovine. Budimo jedni s drugima i jedni uz druge – poručio je glavni imam MIZ Sarajevo.

Sarajevski imami jučer su ovim povodom boravili u Kozarcu, susreli se sa imamima, razgovarali o organizaciji vjerskog života i izazovima sa kojima se susreću, te obišli centralno spomen obilježje.

(Preporod.info) 


Imami Medžlisa IZ Sarajevo uručili 60 stipendija djeci imama Muftijstva bihaćkog

More in Aktuelnosti