Povežite se s nama

Ostale vijesti

Kovačević: Skupština Grada Prijedora je presudila hafizu Mahiću prije odluke sudskih instanci

Današnji zaključak posebne sjednice Skupštine Prijedor, koja se izjašnjavala o izjavama glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice(MIZ) Kozarac Amir-ef. Mahića, sadrži neistine upućene prema hafizu Mahiću, ocijenio je za Preporod.info njegov advokat Emir Kovačević.

U prvom od zaključaka koje je usvojila, Skupština “najoštrije osuđuje istupanje i govor glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Kozarac Amira Mahića 27.01.2023.godine u džamiji u Kozarcu, koji je ovakvim istupanjem uputio uvredljive poruke i izazvao jezik mržnje prema pravoslavnom narodu, iskrivljujući historijske činjenice”.

„Apsolutno ne stoji da je on iskrivljavao historijske činjenice, kako se citira u zaključku. Smatram da ima elementa za podnošenje tužbe zbog klevete, a o tome ćemo kasnije odlučiti u konsultacijama sa branjenikom“, kazao je Kovačević.

Dodao je kako je na ovaj način Skupština sebi dala za pravo da presudi hafizu Mahiću, prije odluke nadležnih sudskih institucija, što dovoljno govori o nepremijerenom pritisku na pravosudne organe.

(Preporod.info)

More in Ostale vijesti