Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Mr. Veladžić u posjeti mektebima u Bosanskoj Krupi


Mr. Veladžić u posjeti mektebima u Bosanskoj Krupi

Rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog mr. Haris-ef. Veladžić u pratnji glavnog imama Medžlisa IZ Bosanska Krupa Muhamed-ef. Begića, obišao je nekoliko mekteba u Bosanskoj Krupi i pratili realizaciju mektebske nastave, te analizirali zajedno sa muallimima tok mektebske nastave i razgovarali o izazovima s kojima se susreću muallimi u njihovom radu.

“Posjetom mektebima, htjeli smo prije svega iskazati poštovanje i čestitati našim imamima koji su predani i posvećeni mektebskoj pouci kao najznačajnijoj aktivnosti koja se realizira u našim džematima. Pored toga, cilj je da se kroz prisustvo u mektebima stekne neposredan uvid u način realizacije same nastave, odnosno njenog kvaliteta, na osnovu čega će se pripremiti određene smjernice i upute kako bi se u budućnosti napravili i određeni iskoraci u funkcionisanju nastavnog procesa. Raduje nas da su mektebi koje smo posjetili posjećeni i kvalitetno opromljeni, te da su mektebska djeca pod mentorstvom svojih muallima, a na inicijativu glavnog imama uključena u različite aktivnosti i svečanosti koje organizira Medžlis IZ Bosanska Krupa. Informacije i zaključke ovih posjeta smo prezentirali muftiji bihaćkom hafizu Mehmed-ef. Kudiću, a Muftijstvo bihaćko će i dalje pratiti rad našim muallila i i biti im podrška u njihovom radu.” – izjavio je mr. Veladžić.

Muhamed-ef. Begić je istakao da ovakvi obilasci imaju svoju formalnu i suštinsku vrijednost, te je naglasio da će obići sve mektebe i na kraju zajedno sa muallimima analizirati rad u mektebima i nastojati formirati zaključke i smjernice za budući rad.

Ovog puta, posjećeni su mektebi u džematima Baštra, Bešići i Krupa Centar 2.


Mr. Veladžić u posjeti mektebima u Bosanskoj Krupi


  • Click to enlarge image a.jpg

  • Click to enlarge image b.jpg

  • Click to enlarge image d.jpg

  • Click to enlarge image e.jpg

  • Click to enlarge image f.jpg
  •  
  • More in Muftijstvo bihaćko