Povežite se s nama

Mreža mladih

Mreža mladih Bihać: Poticaj za mlade pisce koji inspiraciju pronalaze u vjeri

Željeli smo da i na ovakav način potaknemo mlade da potraže inspiraciju za svoje stvaralačke sposobnosti, da one među njima koji imaju dar pisanja dodatno motivišemo da oplemene blagodat kojima su obdareni

U povodu Svjetskog dana poezije, Mreža mladih Medžlisa IZ Bihać, raspisala je konkurs za literarni rad na temu “Kad vjera govori i priroda sluša”. Poziv je bio namijenjen učenicima srednjih škola i studentima Univerziteta u Bihaću.

Cilj ove aktivnosti bio je odati poštovanje mladim umjetnicima koji inspiraciju pronalaze u vjeri, upoznati ih te pružiti ruku suradnje u ostalim projektima koje Mreža mladih planira realizirati u predstojećem periodu.

Na e-mail adresu pristigao je veliki broj pjesama od kojih smo odabrali 10 najboljih, a koji su bili pozvani na večer poezije gdje smo u jednoj svečanoj atmosferi proglasili tri najbolja rada. Pobjednicima su urečene nagrade i pokloni, a na kraju svečanosti su nam i pročitali radove koji su izazvali oduševljenje prisutnih.

Najbolje pjesme su napisali:
1. Irfan Brakić
2. Džejlan Beganović
3. Lejla Mašić

Komisija koja je osjenjivala rad sastavljena je od dvije profesorice Bosanskog jezika i književnosti; prof. Amila Žunić i prof. Elma Begić dok su treći član bili aktivisti Mreže mladih.

“Željeli smo da i na ovakav način potaknemo mlade da potraže inspiraciju za svoje stvaralačke sposobnosti, da one među njima koji imaju dar pisanja dodatno motivišemo da oplemene blagodat kojima su obdareni i da potičemo kod mladih želju da kreiraju nove vrijednosti koje će im pomoći da svoj život kvalitetno osmisle i da se ostvare u onome u čemu su najbolji, jer je čovjek najbolji kada radi ono što najviše voli i zašto je nadaren. Zahvaljujem se Medžlisu IZ Bihać koji je i ovu našu aktivnost prepoznao i podržao na adekvatan način.” – istakao je Aldin-ef. Adilović, koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Bihać.

More in Mreža mladih