Povežite se s nama

Mreža mladih

Mreža mladih Muftijstva bihaćkog na usluzi građanima

Ovim putem pozivam mlade da pristupe Mreži mladih, svako u svom medžlisu (gradu) i kroz Mrežu mladih Islamske zajednice dadne svoj doprinos, pogotovo danas.

Mreža mladih Muftijstva bihaćkog se aktivno uključila da pomogne svim našim građanima kako bi što lakše podnijeli iskušenja prouzrokovana mjerama kao odgovor na pandemiju koronavirusa.

Na osnovu uputstva Muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića Mreža mladih u većini medžlisa je pokrenula brojne projekte pomoći građanima posebno se fokusirajući da one koji su bolesni i nemoćni, te kojima su iz nekih razloga izrečene zabrane kretanja i koji se nalaze u izolaciji. Usluge kupovine prehrambenih i higijenskih artikala, pomoć u unošenju ogrjeva, pomoći oko komunikacije sa bližnima i druge usluge.

“Nakon što smo dobili uputstva i instrukcije Muftije bihaćkog, krenuli smo u realizaciju, obavijestili naše koordinatore, te su već članovi Mreže mladih stavili svoje kapacitete na raspolaganje štabovima civilne zaštite ili su sami pokrenuli aktivnosti pomoći našem stanovništvu koji nisu u stanju da sami odgovore svojim potrebama. Sve neke dodatne instrukcije koje budemo dobili ili neke nove upute ćemo na vrijeme proslijediti našim koordinatorima. Ovim putem pozivam mlade da pristupe Mreži mladih, svako u svom medžlisu (gradu) i kroz Mrežu mladih Islamske zajednice dadne svoj doprinos, pogotovo danas.” – istakao je Adis-ef. Skalić, koordinator Mreže mladih Muftijstva bihaćkog

Mreža mladih se stavlja na raspolaganje da pomogne svima kojima je pomoć potrebna.

More in Mreža mladih