Povežite se s nama

Mreža mladih

Mreža mladih Kozarac na usluzi svojim sugrađanima

Vrijedni volonteri Mreže mladih su svaki dan na terenu i onima kojima treba njihova podrška potrebno je samo da se jave na broj telefona koji je ostavljen na Facebooku i internet stranici Medžlisa IZ Kozarac za ovu namjenu.

Mreža mladih svih medžlisa Muftijstva bihaćkog je formirala svoje timove koji imaju za cilj da pomognu svim našim građanima koji su u stanju bolesti ili im aktuelne mjere koje su na snazi ne dozvoljavaju kretanje. Jedan takav primjer aktivizma mladih nam dolazi iz Medžlisa IZ Kozarac. Naime, Mreža mladih ovog medžlisa je prije neki dan pokrenula jednu akciju da pomogne ljudima starijim od 65 godina.

“Mreža mladih” MIZ Kozarac će u narednim danima stojati na rasplaganju svim našim džematlijama koji su napunili 65 godina i više, tako što će za njih na njihove kućne adrese donositi ono što oni budu tražili od životnih namirnica, higijenskih artikala i lijekova.” – ističe koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Kozarac Ajdin Hrnić.

Oni ističu da je ovo izuzetno potrebna usluga, pogotovo zbog činjenice da je posljednjih dana izuzetno hladno i snijeg konstantno pada. Vrijedni volonteri Mreže mladih su svaki dan na terenu i onima kojima treba njihova podrška potrebno je samo da se jave na broj telefona koji je ostavljen na Facebooku i internet stranici Medžlisa IZ Kozarac za ovu namjenu.

Svakako, pored Kozarca Mreža mladih Bosanski Novi, Bihać, Bužim i mladi drugih medžlisa su se aktivno stavili na raspolaganje svojim sugrađanima i bez ikakvih smetnji se na terenu odvija ova aktivnost, te je svakako pozdravljena od strane onih kojima se pruža ova besplatna usluga, ali i šire javnosti.

More in Mreža mladih