Povežite se s nama

Mreža mladih

Mreža mladih Muftijstva bihaćkog obilježila Dan bijelih traka

Članovi Mreže mladih Muftijstva bihaćkog, održali su niz aktivnosti povodom obilježavanja Dana bijelih traka. Najprije su u jutarnjim satima u svim medžlisima Muftijstva bihaćkog, koji djeluju na području bosanskohercegovačkog entiteta Federacije, sugrađanima podijeljene bijele trake i letci sa osnovnim informacijama o počinjenom genocidu u Prijedoru.

Omladinci su se nakon toga zajedno sa svojim koordinatorima uputili u Prijedor gdje su prisustvovali zajedničkoj šetnji koja je organizirana u centru grada i centralni program povodom ovog važnog događaja. Aktivnosti su završene druženjem svih članova mreže mladih našeg muftijstva.

“Aktivnosti poput ove, sa kojima izgrađujemo kulturu sjećanja i pamćenja na golgote, stradanja i genocid koji su se desili u prethodnom ratu na području Prijedora i doline Sane, od posebnog su značaja za naše društvo i Mrežu mladih, jer ćemo sa njima sačuvati od zaborava sve ono kroz šta su prolazili oni koji su u prethodnoj agresiji na našu domovinu bili proganjani i ubijani samo zato što su slijedili iste ideale i vrijednosti kao i mi. Posebno ovdje želim istaći i pohvaliti rad koordinatora mreža mladih medžlisa koji djeluju na području manjeg entiteta što svojim stalnim aktivnostima u tako izazovnom prostoru djelovanja omladince vežu za ideju i ljubav prema vjeri i domovini. Ova današnja aktivnost je, nadam se, bila samo prva u nizu aktivnosti koju ćemo sprovesti na području manjeg bh. entiteta, kako bismo mladima iz tih gradova pokazali da smo tu uz njih, pružili im konkretnu podršku, pomogli im i osnažili veze između omladinaca svih mreža mladih koji rade na prostoru našeg muftijstva.” – istakao je Amar-ef. Grahović, koordinator Mreže mladih Muftijstva bihaćkog.

Članovi Mreže mladih su apostrofirali na značaj da se mladi ljudi odgajaju na istini i suosjećanju sa žrtvama i da ne dozvolimo da mržnja i nasilje budu matrica ponašanja naše omladine. Pogotovo u vremenu kada svjedočimo nemilinim događajima u kojima glavne uloge preuzimaju mladi.

More in Mreža mladih