Povežite se s nama

Aktivnosti

Muftija bihaćki prisustvovao dženazi nevino ubijenim u genocidu u Srebrenici

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u pratnji reisu-l-uleme Husein-ef. Kavazovića i sa drugim muftijama Islamske zajednice u BiH prisustvovao dženazi-namaz i ukopu 33 šehida Srebrenice 11. jula 2019. u Potočarima.

Reisu-l-ulema i muftije su po dolasku u memorijalni centar obišli tabute šehida, susreli se i razgovarali sa porodicama žrtava, a potom u musalli memorijalnog centra prisustvovali učenju sure Jasin pred duše šehida.

Zatim je u skladu sa fetvom Muftije tuzlankog obavljen podne i ikindija namaz, skraćeno i spojeno, koju je predvodio bivši reisu-l-ulema dr. Mustafa-ef. Cerić, a zatim je proučena salla i pristupilo se klanjanju dženaze-namaz koju je predvodio reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović, a nakon namaza proučio je tradicionalnu potočarsku dovu.

Veliki broj krajišnika je ove godine došao u Srebrenicu biciklima, motorima, trčanjem, te veliki broj onih koji su došli raznim prevoznim sredstvima na dženazu-namaz. Muftija bihaćki se zahvalio svima koji na razne načine njeguju sjećanje na nevino ubijene Bošnjake u Srebrenici.

More in Aktivnosti