Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić posjetio bihaćkog imama Hariz-ef. Gobeljića

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, posjetio je imama bihaćkog džemaza Prekounje Hariz-ef. Gobeljića, koji se uspješno oporavlja nakon boravka u bolnici izvjesni period. U pratnji muftije Kudića je bio i glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić.

“S obzirom da je sjedište Muftijstva bihaćkog geografski pripada džematu Prekounje, često imam priliku da se na namazima i drugim prigodama viđam sa Hariz-ef. Gobeljićem. Radi se o veoma vrijednom i požrtvovanom imamu, čija disciplina u izvršavanju obaveza me često fascinira. Drago mi je da se oporavlja i da mu je zdravstveno stanje stabilno. Siguran sam da će se posebno obradovati polaznici mekteba kada uskoro Hariz-ef. krene sa svojim radnim obavezama, s obzirom da su njegova zalaganja na polju mektebske nastave zaista impresivna, što dokazuju i njegovi rezultati na takmičenjima posljednjih godina.” – poručio je muftija Kudić.

Zahvalivši se muftiji Kudiću i glavnom imamu Ćehiću na posjeti, Hariz-ef. Gobeljić je bio vidno raspoložen i zadovoljan ovom posjetom, ali i zdravstvenim stanjem i oporavkom. Prenio je svojim gostima neka svoja razmišljanja o životu, bolesti i našem odnosu prema obavezama generalno.

“Zahvalan sam našem cijenjenom muftiji i glavnom imamu na ovoj posjeti i ukazanom poštovanju, kao što koristim priliku da se zahvalim svima koji su u proteklom periodu pitali za moje zdravlje i zaželili mi brz oporavak. Zdravlje je blagodat neizmjerna, a bolest podsjetnik na vrijednost blagodati zdravlja. Cijenjeni muftija Kudić je redovan džematlija u našem džematu i ponosan sam na tu činjenicu. Zahvalan sam Allahu na uputi i spoznaji i zahvalan sam što nas Uzvišeni inspiriše da razumijemo Njegove zakonitosti na zemlji. Nadam se da ću imati još mnogo prilike podijeliti sa svojim džematlijama lekcije o vrijednosti blagodati u životu čovjeka i vrijednost čuvanja istih uz zahvalnost na njima.” – rekao je Hariz-ef. Gobeljić.

Hariz-ef. Gobeljić je dugogodišnji imam pri Medžlisu IZ Bihać. Ističe se po naročitoj spremnosti rada sa djecom, te je redovan učesnik na takmičenjima na nivou Muftijstva bihaćkog i Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

More in Muftijstvo bihaćko