Povežite se s nama

Aktivnosti

Muftija Kudić predvodio džuma-namaz u Mariboru

U mjesecu ramazanu upražnjavamo jedan od najdražih obreda Allahu, dž.š., tj. post, u ovom mubarek mjesecu je počela objava Knjige, čije su poruke promijenile čovječanstvo, u njemu imamo najodabraniju noć u godini čije vrijednosti se pobrojati ne mogu.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, u petak, 17. marta 2023. godine, održao je hutbu i predvodio džuma-namaz u džematu Maribor, Mešihat Islamske zajednice u Sloveniji. Džuma-namazu je prisustvovao i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji muftija ljubljanski mr. Nevzet-ef. Porić i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Haris-ef. Veladžić. Njihov domaćin u džematu je bio Zinaid-ef. Mahmutagić.

Muftija Kudić je govorio o značaju mjeseca ramazana, te o blagodatima koje nosi sa sobom ovaj mubarek mjesec.

“Ramazan je mjesec posta i Kur’ana. Postom odgajamo svoju dušu i jačamo naš karakter, dok učenjem i slušanjem Kur’ana hranimo i oplemenjujemo našu dušu. Sa oba pomenuta obreda, mi se približavamo Stvoritelju na poseban način. U mjesecu ramazanu upražnjavamo jedan od najdražih obreda Allahu, dž.š., tj. post, u ovom mubarek mjesecu je počela objava Knjige, čije su poruke promijenile čovječanstvo, u njemu imamo najodabraniju noć u godini čije vrijednosti se pobrojati ne mogu. Zato se mi toliko radujemo ramazanu, pripremamo za ramazan i uživamo u njegovim blagodatima.” – istakao je muftija Kudić. Iskoristio je priliku i svim prisutnim muslimanima, kao i svim muslimanima u R Sloveniji čestitao nadolazeći mubarek mjesec ramazan.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Sloveniji muftija ljubljanski mr. Nevzet-ef. Porić se obratio vjernicima prije džuma-namaza, izrazio dobrodošlicu muftiji hafizu Kudiću i njegovom zamjeniku mr. Haris-ef. Veladžiću, te svim vjernicima poželio ugodne i prijatne ramazanske dane. On je iskoristio priliku i sa vjernicima u džematu Maribor podijelio informaciju o aktivnostima koje realizuje Mešihat Islamske zajednice u Sloveniji i o planu aktivnosti tokom mjeseca ramazana.

More in Aktivnosti