Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić razgovarao sa premijerom USK Nijazom Hušićem

Poželio sam cijenjenom premijeru dobrog zdravlja i energije na početku njegovog mandata i potvrdio sam mu da je Muftijstvo bihaćko i Islamska zajednica u cjelini podrška svim odlukama koje teže unapređenju standarda života naših građana i jačanju države Bosne i Hercegovine.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, razgovarao je sa premijerom Unsko-sanskog kantona g. Nijazom Hušićem. Ovo je nastupna posjeta premijera Hušića muftiji Kudiću, a razgovarali su o dosadašnjoj saradnji Islamske zajednice sa Vladom Unsko-sanskog kantona i aktivnostima institucija koje predstavljaju.

“Dobra saradnja Islamske zajednice sa Vladom Unsko-sanskog kantona je kontinuirana i drago nam je da je saradnja uvijek na visokom nivou. Vlada Unsko-sanskog kantona je zadužena da brine o raznim segmentima koje se tiču građana i ja sam zamolio cijenjenog premijera da uloži potreban napor i da se nikako ne zaborave naši građani slabog imovinskog stanja i da je neophodno ulaganje u obrazovanje naših mladih. Drago mi je da Vlada brine o stipendiranju naših studenata, što je također od velike važnosti i nadamo se da će se i u budućnosti nastaviti sa tim aktivnostima. Poželio sam cijenjenom premijeru dobrog zdravlja i energije na početku njegovog mandata i potvrdio sam mu da je Muftijstvo bihaćko i Islamska zajednica u cjelini podrška svim odlukama koje teže unapređenju standarda života naših građana i jačanju države Bosne i Hercegovine.” – istakao je muftija Kudić.

Premijer Nijaz Hušić se zahvalio muftiji Kudiću na prijemu, te mu prenio planove projekata na kojima radi Vlada Unsko-sanskog kantona sa posebnim osvrtom na saradnji Vlade Unsko-sanskog kantona sa vjerskim zajednicama na području ovog kantona.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku razgovorati sa cijenjenim muftijom bihaćkim hafizom Mehmed-ef. Kudićem, s kojim se poznajem dugi niz godina i uvijek mi je drago da ga sretnem i s njim razgovaram. Vlada Unsko-sanskog kantona ima poseban senzibilitet prema vjerskim zajednicama, jer te zajednice mnogo rade sa našim narodom i doprinose unapređenju dobrim komšijskim odnosima i pomažu svim ljudima. Pomoć u radu vjerskim zajednicama je simbolična, a podršku kapitalnim projektima ćemo davati u skladu sa potrebama i mogućnostima i u tome imamo podršku našeg muftije. Drago mi je da muftija Kudić ima viziju i sretan sam što naše muftijstvo radi dobre i kvalitetne projekte edukacije, odgoja i obrazovanja i što svoju misiju vrše odgovorno i predano.” – poručio je premijer Hušić.

Prijemu su prisustvovali i rukovodilac Službe za administrativno-pravna i finansijska pitanja Muftijstva bihaćkog Sabahudin-ef. Begić i saradnik za medije Nazif-ef. Horozović.

More in Muftijstvo bihaćko