Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić u Media centru – Razvoj dopisničke mreže na području bihaćkog muftiluka

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je danas u Sarajevu posjetio Media centar Islamske zajednice u BiH. Cilj posjete je planiranje dalje saradnje Muftijstva bihaćkog i Media centra, ali, kako je rekao muftija Kudić, i da se upozna s radom medijskih platformi Islamske zajednice.

– Ovo je moja nastupna posjeta Media centru te sam iskoristio priliku da čestitam novoimenovanom direktoru Muameru Tinjaku na imenovanju na veoma važnu poziciju u Islamskoj zajednici. Bila je ovo i prilika da se upoznam s platformama koje vodi Media centar, te da nas direktor Tinjak informiše o trenutnom stanju u Media centru, ali prije svega i da analiziramo nove mogućnosti buduće saradnje Muftijstva bihaćkog s Media centrom – rekao je muftija Kudić.

Direktor Media centra Muamer Tinjak je istakao da je tokom ove zvanične posjete razgovarano o daljem razvoju dopisničke mreže Media centra na području bihaćkog muftiluka.

– Mi smo danas otvorili razgovore o razvoju dopisničke mreže, između Media centra i Bihaćkog muftijstva. I do sada smo imali odličnu saradnju s dopisnicima na tom području ali to želimo jačati institucionalno i da kreiramo fizičku lokaciju naše redakcije gdje će kolege moći pripremati program i pratiti sve ono što je važno za muftijstvo i to područje koje nam je od izuzetnog značaja – istakao je direktor Tinjak.

Muftiji Kudiću i njegovim saradnicima se zahvalio na dolasku i podršci koju pružaju u kreiranju sadržaja za emitovanje putem platformi Media centra.

More in Muftijstvo bihaćko