Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Bužim


Muftija Kudić u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Bužim

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je posjetio Medžlis IZ Bužim, gdje se susreo sa rukovodstvom ovog medžlisa i imamima, te je prisustvovao iftaru kojeg je rukovodstvo ovog medžlisa organiziralo za muftiju i imame ovog medžlisa. U pratnji muftije Kudića je bio i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje mr. Haris-ef. Veladžić. Muftija je nakon iftara održao predteravijski vaz-i nasihat u Gradskoj džamiji u Bužimu, gdje je govorio o vrijednostima mjeseca ramazana i njegovim blagodatima.

“Ramazan je prilika da se obnovi i učvrsti vjera u našim životima i da se vratimo našem Gospodaru kroz pokajanje za pogreške koje smo činili u proteklom periodu. Ramazan cijeli je velika prilika i ogromna šansa koja nam se nudi na raspolaganje, da zaronimo u dubine ramazanskih blagodati i izvučemo ono najbolje i zato se traži od čovjeka da u ramazanu pokaže najbolju verziju sebe. Apstiniranje hrane, pića i tjelesnih užitaka tokom posta nam samo pomaže da iskoristimo ono što nam Allah daje od brojnih drugih blagodati u mjesecu ramazanu. Pogotovo je važno da učimo i slušamo učenje Kur’ana i da se posvetimo njegovom razumijevanju. Džibril-i Emin je u ramazanu dva puta preslušavao Kur’an Muhammeda, a.s., ne bez razloga, već upravo zbog toga što se Kur’an u ramazanu sigurno bolje i kvalitetnije razumije i njegove blagodati u ramazanu se jasnije vide, što mi svi svjedočimo.” – poručio je muftija Kudić.

Muftija Kudić je još jednom čestitao Medžlisu IZ Bužim što je kolektiv imama postao bogatiji za još jednog hafiza Emin-ef. Grošića, koji je dan prije ramazana položio hifz.

Glavni imam Mehmed-ef. Harčević i predsjednik Eniz-ef. Veledžić su muftiji Kudiću i mr. Veladžiću prenijeli da ramazanske aktivnosti u Medžlisu IZ Bužim teku željenom dinamikom, da je broj vjernika na obredima u džamijama zadovoljavajući, što za Bužim svakako nije iznenađenje, jer se i do sada Bužim mogao pohvaliti brojem praktičara muslimana, koji brinu o svojim vjerskim i duhovnim potrebama.


Muftija Kudić u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Bužim


  • Click to enlarge image a.jpg

  • Click to enlarge image b.jpg

  • Click to enlarge image c.jpg

  • Click to enlarge image d.jpg

  • Click to enlarge image e.jpg
  •  
  • More in Muftijstvo bihaćko