Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić posjetio Socijalno-pedagošku životnu zajednicu u Bihaću


Muftija Kudić posjetio Socijalno-pedagošku životnu zajednicu u Bihaću

Socijalno-pedagoška životna zajednica je ustanova koja brine o djeci bez jednog ili oba roditelja, te o djeci slabijeg imovinskog stanja. Oni su smješteni u đački internat kapaciteta 60 kreveta u Bihaću i u trinaest hraniteljskih kuća u kojima je smješteno 47 djece u Bihaću, Cazinu, Velikoj Kladuši, Bosanskoj Krupi i Bosanskom Petrovcu. 21. marta se obilježava Dan ove ustanove i tim povodom je direktor Izudin Hilić upriličio prijem za muftiju bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića. Direktor Hilić i njegovi saradnici su upoznali muftiju Kudića sa najvažnijim aktivnostima koje se realizuju u ovoj ustanovi, kao što je predstavio i planove koje imaju namjeru realizovati u narednom periodu.

“Važno je da ustanove ovakvog tipa budu dobro organizirane i da svojim korisnicima pružaju korisne i kvalitetne sadržaje. Briga o našoj djeci bez jednog ili oba roditelja, pogotovo briga o njima kroz 24 sata predstavlja vrhunac humanosti i dobrote, zašto sam posebno zahvalan svima koji služe u ovoj ustanovi i koji pomažu rad ove ustanove. Muftijstvo bihaćko sa svojim organizacionim jednicima ima odličnu saradnju sa ovom ustanovom. Danas smo razgovarali o dodatnim modalitetima naše podrške koju možemo dati i bez kalkulacije ćemo uvijek biti podrška djeci, njihovim starateljima i rukovodstvu ove ustanove.” – poručio je muftija Kudić, čestitajući ovaj važan datum za ovu ustanovu.

Muftija Kudić je iskoristio priliku i direktoru Hiliću uručio sredstva za kupovinu potrebnih namirnica za internatsku kuhinju, kao i za potrebu hraniteljskih kuća. Direktor Hilić je prenio muftiji Kudiću da su prisutni značajni zahtjevi za vjerskim aktivnostima među korisnicima, te da Uprava ove ustanove nastoji udovoljiti svojim korisnicima i te potrebe, koje se posebno intenziviraju u toku mjeseca ramazana.

Nakon prijema i razgovora, upriličen je iftar za saradnike i predstavnike institucija koje sarađuju sa Socijalno-pedagoškom životnom zajednicom i na taj način im se zahvalili na dobroj saradnji.


Muftija Kudić posjetio Socijalno-pedagošku životnu zajednicu u Bihaću


  • Click to enlarge image a.jpg

  • Click to enlarge image b.jpg
  •  
  • More in Muftijstvo bihaćko