Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Kozarac


Muftija Kudić u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Kozarac

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je posljednju noć ramazana boravio u Medžlis IZ Kozarac. Prije iftara se susreo sa glavnim imamom hafizom Amir-ef. Mahićem i predsjednikom Medžlisa Teufikom Kulašićem.

Aktuelno je bilo nekoliko tema za razgovor, a jedna od njih je svakako sadržaj novog Islamskog centra u Kozarcu. Hafiz Mahić je sa muftijom Kudićem podijelio svoja iskustva boravka u Njemačkoj kao sejar vaiz Islamske zajednice u našim džematima u pokrajini Baden-Württemberg. Potom je u atriju džamije u Kamičanima upriličen iftar za imame, članove Izvrnog odbora i džematlije.

Nakon iftara na kojem se obratio imamima i ostalim prisutnim, muftija Kudić je klanjao teravih namaz u džamiji džemata Kozaruša. Nakon teraviji se prigodnim vazom obratio prisutnim džematlija, a zatim obišao imama ovog džemata koji je trenutno na bolovanju.

“Večeras smo klanjali posljednju ovoramazansku teraviju. Naša jedina želja večeras je da nam naša djela budu primljena kod Gospodara, jer svako djelo, koliko god malo bilo, kada ga Gospodar primi ono postaje veliko i značajno. Na kraju stranice u Kur’anu koja govori o propisima posta, Allah, dž.š., konstatuje da je on blizu i da se odaziva molbi molitelja kada ga pozove. Iskoristimo večerašnju noć i sutrašnji dan ramazana da pozovemo našeg Gospodara, da zatražimo od njega pomoć i podršku i budemo zahvalni na svim Njegovim blagodatima kojima nas obasipa, a posebno u mjesecu ramazanu. Želim vam da dočekate bajram u zdravlju, sreći i veselju i da radost bajrama uđe u naša srca i domove. Drugi dan bajrama je Dan šehida. U Kozarcu, Prijedoru i drugim mjestima koji su preživjeli genocid, svaki dan je Dan šehida, jer kad god se probudite ili krenete na spavanje, vama su vaši najmiliji prisutni. Oni su s vama i na vašim obredima, jer ih se stalno sjećate.” – poručio je muftija Kudić.


Muftija Kudić u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Kozarac


  • Click to enlarge image a.jpg

  • Click to enlarge image b.jpg

  • Click to enlarge image c.jpg

  • Click to enlarge image g.jpg
  •  
  • More in Muftijstvo bihaćko