Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Sanski Most


Muftija Kudić u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Sanski Most

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić posjetio je boravio u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Sanski Most. Muftija je održao sastanak sa rukovodstvom medžlisa, a potom je muftija Kudić sa glavnim imamom Mirzom ef. Žerićem i predsjednikom Medžlisa Mirnesom Alagićem obišao kompleks budućeg vakufskog tržnog centra, gdje je već prva faza radova privedena kraju.

Uslijedio je iftar sa imamima ovog medžlisa, a u sklopu iftara je bilo razgovora o ovogodišnjoj musalli, mektebskim takmičenjima, te o drugim temama koje su kandidirane na ovom iftaru. Nakon iftara, a prije teravih-namaza, muftija Kudić se obratio prisutnim džematlijama u Hamzi-begovoj džamiji prigodnim vazom o značaju mjeseca ramazana i našeg odnosa prema njemu.

“Ramazan evo skoro ispraćamo i osjećaji su podijeljeni. Sa jedne strane nam je drago, jer dolazi bajram, a sa druge strane sa sjetom i žaljenjem, jer nam prolazi mjesec sa velikim prilikama i obilnim nagradama. Kroz ovaj ramazan nas je oplemenio dobrovoljni namaz, učenje Kur’ana i drugi ibadeti i neka to bude model za naše djelovanje i mimo ramazana. Jedna od najvećih lekcija koju naučimo u ramazanu jeste, da kada nešto želimo svim bićem, to i ostvarimo. Kad se može u ramazanu biti poboćan, pokoran Stvoritelju, disciplinovan i brižan, tako možemo i mimo ramazana, jer smo dokazali da možemo.” – poručio je muftija Kudić.

 


Muftija Kudić u ramazanskoj posjeti Medžlisu IZ Sanski Most


  • Click to enlarge image a.jpg

  • Click to enlarge image b.jpg

  • Click to enlarge image c.jpg

  • Click to enlarge image d.jpg

  • Click to enlarge image e.jpg
  •  
  • More in Muftijstvo bihaćko