Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftiju Kudića posjetio gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić


Muftiju Kudića posjetio gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, danas je u Bihaću primio gradonačelnika Grada Bihaća mr. Elvedina Sedića. Ovo je nastupna posjeta novoizabranog gradonačelnika muftiji Kudiću nakon njegovog imenovanja. Ggradonačelnik Sedić je čestitao muftiji Kudiću i svim vjernicima islamske vjere nadolazeći ramazan. Oni su analizirali modalitete dosadašnje saradnje, te razgovarali o budućim projektima.

Muftija Kudić se zahvalio gradonačelniku Sediću na posjeti i ukazanom poštovanju, te konstatovao da je dosadašnja saradnja Gradske uprave Bihać i Muftijstva bihaćkog na visokom nivou.

“Zahvalan sam gradonečelniku Grada Bihaća mr. Elvedinu Sediću što je našao za shodno da posjeti Muftijstvo bihaćko i mene lično i na takav način čestita ramazan svim vjernicima sa područja našeg muftijstva. Saradnja Gradske uprave Bihać i Muftijstva bihaćkog je na najvišem nivou i zbog toga smo iskoristili ovu priliku da neke momente naše saradnje analiziramo. Smatram da je Bihać važan strateški grad za cijelu Bosnu i Hercegovinu i da je važna prohodnost projekata od državnog do lokalnog nivoa, a jedan od takvih je sasvim sigurno aerodrom u Bihaću i infrastrukturno povezivanje kako unutar Unsko-sanskog kantona, tako i kvalitetnija putna infrastruktura prema ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine. Drago mi je i zbog dobre saradnje koju uspostavlja Gradska uprava sa Medžlisom IZ Bihać, te se nadam da ćemo svi mi koji obnašamo javne dužnosti premostiti naše razlike i raditi u interesu našeg naroda i za dobrobit naše domovine. Gradonačelnik Sedić je svakako jedan od onih koji promišlja na ovakav način.” – istakao je muftija Kudić.

Gradonačelnik Sedić je prenio muftiji Kudiću nastojanja Gradske uprave da osigura kvalitetniju saradnju sa Islamskom zajednicom, kako na nivou grada Bihaća, tako i na nivou Muftijstva bihaćkog.

“S obzirom da nam je primarna obaveza da brinemo o vjerskim zajednicama u gradu Bihaću, mi ipak smatram da je Muftijstvo bihaćko na čelu sa cijenjenim muftijom hafizom Mehmed-ef. Kudićem također važna institucija koja se nalazi u našem gradu. Drago mi je da je ova zgrada na ovakav način adaptirana i da će uskoro poprimiti jedan potpuno novi vanjski izgled, što će u velikom doprinijeti i ljepšem izgledu ovog dijela našeg grada. Mi smo pripremili memorandum o saradnji kojeg ćemo uskoro potpisati sa vjerskim zajednicama, a koji sistemski reguliše način podrške Grada Bihaća vjerskim zajednicama. Naravno, ovo je bila prilika da sa uvaženim muftijom razgovaram i o projektima koje planiramo realizirati i drago mi je da dijelimo zajedničke stavove u vezi neophodne saradnje svih aktera u cilju osnaživanja Bihaća i cijele države. Ramaznske čestitke upućujem svim vjernicima islamske vjere i želim da ovaj ramazan provedu u dobrom zdravlju i lijepom raspoloženju.”

Prijemu su prisustvovali saradnici muftije Kudića i gradonačelnika Sedića.


Muftiju Kudića posjetio gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić


  • Click to enlarge image a.jpg

  • Click to enlarge image b.jpg

  • Click to enlarge image bb.jpg

  • Click to enlarge image c.jpg

  • Click to enlarge image d.jpg

  • Click to enlarge image e.jpg

  • Click to enlarge image f.jpg
  •  
  • More in Muftijstvo bihaćko