Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftiju Kudića posjetio šejh Mahmud En-Nedždi iz Kuvajta

Muftiju bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića, posjetio je šejh Mahmud En-Nedždi, povjerenik kuvajtske organizacije Ihja et-turas el-islami za Balkan. Ova organizacija je preko svoje sestrinjske organizacije u Bosni i Hercegovini Izvor dobročinstva, realizovao nekoliko važnih projekata za Islamsku zajednicu na prostoru Muftijstva bihaćkog.

„Uvijek mi je drago razgovarati sa šejh Mahmudom En-Nedždijem iz bratske zemlje Kuvajt. Izrazio sam zahvalnost njemu lično i organizaciji koju predstavlja za realizirane projekte na području našeg muftijstva, kao i predstavnicima organizacije Izvor dobročinstva. Razgovarali smo o funkcionalnosti objekata koje napravimo, te mi je bilo dragocjeno čuti njegova razmišljanja o tome kako i na koji način tretirati određene projekte. Razgovarali smo i o dosadašnjoj saradnji države Kuvajt i Bosne i Hercegovine, a pogotovo saradnje Islamske zajednice sa državnim i nevladinim organizacijama na polju realizacije projekata. Ohrabruje pozitivan odnos naših prijatelja prema nama u Bosni i Hercegovini i nadam se boljoj i kvalitetnoj saradnji u budućnosti.“ – poručio je muftija Kudić.

Šejh Mahmud En-Nedždi se zahvalio muftiji Kudiću na veoma kvalitetnoj saradnji koja je ostvarena u proteklom periodu. Istakao je da je kuvajtski narod naklonjen Bosni i Hercegovini i da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa institucijama Islamske zajednice.

„Posebno mi je drago kada mi se pruži prilika da dođem u ovaj prelijepi grad, koji pored izuzetno nadahnjujuće prirode ima ljude koji dočekaju goste sa mnogo topline i radosti. Iskoristio sam priliku i cijenjenog muftiju hafiza Mehmed-ef. Kudića sam obavijestio o aktuelnim projektima naše organizacije u Bosni i Hercegovini, razgovarali smo o nastavku radova na džamiji u džematu Prekounje i o raznim iskustvima realizacije projekata koje smo realizirali u saradnji sa Islamskom zajednicom. Država Kuvajt i dobročinitelji iz naše zemlje gaje veliku ljubav prema Bošnjacima i svaka naša podrška projektima Islamske zajednice je znak koji dokazuje našu ljubav prema svim bosancima, a posebno prema bosanskim muslimanima.“ – istakao je En-Nedždi.

Ovom prijemu je prisustvovao i saradnik za medije Muftijstva bihaćkog Nazif-ef. Horozović.

More in Muftijstvo bihaćko