Povežite se s nama

Najave

Najava mevludskih svečanosti povodom 12. rebi’u-l-evvela u medžlisima Muftijstva bihaćkom

U mjesecu rebi’u-l-evvelu u kojem se sada nalazimo, diljem svijeta se raznim programima muslimani prisjećaju života i djela Muhammeda, a.s., koji je rođen 12. rebi’u-l-evvela 571. godine. Bosanski muslimani se na poseban način sjećaju svoga poslanika učeći mevludske spjevove, citirajući ajete i hadise, te govoreći o biografiji Muhammeda, a.s., osvježavaju svoju ljubav prema Allahovom Poslaniku, a.s., i jačaju svoju ljubav prema njemu.

I ove godine će u skoro svim našim džamijama biti upriličen mevludski program, a svaki medžlis u Muftijstvu bihaćkom će imati centralnu mevludsku svečanost. Plakate najave vam donosimo u nastavku i pozivamo vas da posjetite mevludske svečanosti i da se učenjem salavata i slušanjem mevluda približimo Allahu, dž.š. i zaslužimo šefa’at – zalaganje Božijeg poslanika Muhammeda, a.s. na Sudnjem danu.

Centralna mevludska svečanost Muftijstva bihaćkog, bit će upriličena u Gradskoj džamiji u Bihaću u srijedu, 27.9.2023. godine, gdje će program izvesti hor imama Medžlisa IZ Bihać, a prigodnim vaz-i nasihatom će se obratiti glavni imam Medžlisa IZ Bihać Mensur-ef. Ćehić.

Mevlud-i šerif mubarek olsun!

More in Najave