Povežite se s nama

Aktuelnosti

Održana redovna sjednica Skupštine Medžlisa IZ Bosanski Novi

U Medžlisu Islamske zajednice Bosanski Novi održana je redovna godišnja sjednica Skupštine ovog medžlisa. Za predsjednika radnog predsjedništva jednoglasno je izabran g. Mirsad Šabanagić. Iako je dnevni red bio obiman i veoma iscrpan, članovi skupštine su veoma korektno diskutovali i dali svoj doprinos u ocjeni dosadašnjih i projekciji budućih aktivnosti. Računovođa Medžlisa IZ Bosanski Novi Bajro Pehlić i prethodni predsjednik Izvršnog odbora Rasim Dautčehaić su veoma uspješno odgovarali na pitanja i predstavili finansijski izvještaj članovima skupštine, kao i neka pitanja administrativno-pravne prirode.

Glavni imam Mustafa-ef. Ihtijarević je predstavio izvještaj vjersko-prosvjetnih aktivnosti ocjenivši da je Medžlis IZ Bosanski Novi u prošlog kalendarskoj godini zabilježio brojne kvalitetne i za naš narod važne aktivnosti. Pohvalio je rad imama i džematskih odbora, te apelovao da se i dalje nastavi sa vjersko-prosvjetnim aktivnostima i da se maksimalan fokus stavi na odgoj i obrazovanje naše djece.

Novoizabrani predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Bosanski Novi se obratio članovima Skupštine, zahvalio se svim dosadašnjim članovima skupštine i članovima Izvršnog odbora, te dosadašnjem glavnom imamu.

“Mi smo svi svjesni značaja i važnosti Islamske zajednice i svi mi radimo isključivo u interesu naše zajednice i našeg naroda. Koristim priliku da se zahvalim svom prethodniku g. Rasimu Dautčehaiću, Mustafa-ef. Ihtijareviću, Amel-ef. Begović, Mirzet-ef. Kolić, Nijazu Topalović, Nailu Arapović i Bekiru Blagajčeviću. Siguran sam da će svi oni i dalje na najljepši način doprinositi radu Medžlisa IZ Bosanski Novi.” – rekao je predsjednik Imširović.

Članovi Skupštine i predsjednik Izvršnog odbora su iskoristili ovu priliku da zahvale svim džematlijama na otvorenoj podršci svim projektima Islamske zajednice u Bosanskom Novom, a posebno su izrazili zahvalnost za prethodnu sergiju za narod Turske i Sirije, koji su stradali u razornom zemljotresu početkom ovog mjeseca.


Održana redovna sjednica Skupštine Medžlisa IZ Bosanski Novi

More in Aktuelnosti