Povežite se s nama

Aktuelnosti

Održana sjednica Skupštine Medžlisa IZ Bosanska Krupa

U nedjelju, 19. februara 2023. godine održana je redovna godišnja skupština Medžlisa IZ Bosanska Krupa. Svoj izvještaj aministrativno-pravnog poslovanja ovog medžlisa je predstavio predsjednik mr. Amir Mehić, dok je izvještaj vjersko-prosvjetnih aktivnosti prezentirao glavni imam Muhamed-ef. Begić.

Pored redovnih finansijskih i vjerskoprosvjetnih izvještaja koji su jednoglasno usvojeni, Skupština je diskutovala oko nekoliko važnih tema kada je u pitanju funkcionisanje ovog medžlisa. Skupština je usvojila prijedlog da je minimalna članarina u ovom medžlisu za 2024. godinu 70.00 KM, te su naložili džematskim odborima da ovu odluku primjenjuju najkasnije od 1.1.2024. godine. Usvojena je i projekcija budžeta za 2023. godinu. Skupština je sve odluke usvojila nakon diskusije i konstruktivnog razgovora, te je radni dio skupštine ocijenjen najvećom ocjenom.

Također, na ovoj sjednici je predstavljen plan rješavanja objekta budućeg sjedišta Medžlisa IZ Bosanska Krupa. Naglašeno da je ovaj medžlis ima prostor gdje je smješten sekretarijat i da nije adekvatan potrebama koje ovaj medžlis ima.

“Koristim priliku da zahvalim svim našim džematlijama, članovima Izvršnog odbora u prošlom i ovom sazivu, članovima skuštine i svima koji su doprinijeli uspješnom radu našeg medžlisa u proteklom periodu. Želim istaći da smo protekle godine imali centralnu svečanost Rijaseta Islamske zajednice i centralnu svečanost Muftijstva bihaćkog, te nezaboravnu bajramsku akademiju sa svim polaznicima mekteba. Mnogo je odličnih programa bilo i zato sam zahvalan svojim kolegama imamima i našim pretpostavljenim u Muftijstvu i Rijasetu Islamske zajednice. Kada završimo priču sa Centrom za edukaciju i sjedištvem medžlisa, očekujem još intenzivnije i kvalitetnije programe. Zahvalan sam i predstavnicima Gradske uprave našeg grada koji su nam bili podrška u našim nastojanjima da na najbolji način prezentiramo vrijednosti naše vjere i naše bošnjačke tradicije.” – istakao je u svom obraćanju glavni imam Muhamed-ef. Begić.


Održana sjednica Skupštine Medžlisa IZ Bosanska Krupa

More in Aktuelnosti