Povežite se s nama

Musalla

Otvorena manifestacija “Musalla 2022” u Sanskom Mostu

U ponedjeljak, 25. jula 2022. godine na Fatihovoj musalli je otvorena manifestacija “Musalla 2022”. Prvi sadžraj koji je predstavljen Sanjanima jeste večer s hafizom Ammarom Bašićem “Miljenikom inspirisani”, a koja je održana u haremu Hamzibegove džamije u Sanskom Mostu nakon akšam-namaza.

Ovom prilikom promovirana je i hafizova istoimena knjiga, koja se sastoji od komentara četrdeset odabranih hadisa, za koje je autor smatrao da mogu biti pokretačka snaga u moralnom podizanju pojedinca.

– Knjiga je pisana ljubavlju onoga koji se trudi makar djelić Poslanikovog morala unijeti u svoje ponašanje – istaknuto je na promociji.

Kako bi ustrajali na tom putu, kako je kazao Bašić, potrebno je stalno učenje, podsjećanje, kao i druženje s čestitima kojima je životni uzor i inspiracija upravo Poslanik.

Ovaj događaj je jedan u nizu koji će u narednim danima biti organizirani u okviru ovogodišnje kulturno-vjerske manifestacije “Musalla 2022”.

Večeras će u mjestu Hrustovo, na lokalitetu tamošnjeg sportsko-rekreativnog centra, biti održan vjersko-kulturni program pod nazivom “U vjeri čvršći”. Gost predavač bit će prof. Mersad-ef. Kreštić, zamjenik glavnog zagrebačkog imama.

U srijedu, na lokaciji Prijedorske ulice, posjetioce očekuje koncert duhovne muzike s Eldinom Huseinbegovićem i Šejmom Mehić.

U četvrtak, u haremu džamije Sultana Mehmeda Fatiha bit će upriličena tradicionalna Večer kur’ana s hafizima iz Turske, Irana i BiH, a gost vaiz ove večeri bit će dr. Elvir-ef. Duranović.

Centralni sadržaj i ove godine bit će zajednički džuma-namaza na lokalitetu musalle u Donjem Kamengradu.

Izvor: Preporod.info

More in Musalla