Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Predsjednik boračkog udruženja iz Prijedora kod muftije Kudića

Muftija se zahvalio na posjeti predsjedniku Smajiću i izrazio spremnost da pomogne u radu udruženja i u realizaciji njihovih ciljeva.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je u svom uredu u Bihaću primio Dževada Smajića, predsjednika Udruženja veterana Krajine 1992-1995 iz Prijedora.

Radi se o jednom specifičnom udruženju koje ima za cilj da motiviraju borce Armije R BiH sa područja Prijedorske regije da se vrate u Prijedor i da brinu o njihovom statusu. Dževad Smajić je istakao važnost institucije muftije bihaćkog u Bošnjačkom narodu, pogotovo kod povratnika, te predstavio muftiji probleme s kojima se susreću. Razgovarali su o mogućnosti uzgoja kurbana koje bi Islamska zajednica otkupila od povratnika prijedorske regije kao što je slučaj sa istočnom Bosnom. Također je bilo razgovora oko završetka šehidskog mezarja u naselju Zagrad i o modalitetima finansiranja istog, kao i drugih projekata.

Muftija se zahvalio na posjeti predsjedniku Smajiću i izrazio spremnost da pomogne u radu udruženja i u realizaciji njihovih ciljeva. Muftija je istakao da će i u daljnjem radu imati prioritet raditi na što kvalitetnijoj organizaciji našeg naroda u Prijedoru i ostalim gradovima bh entiteta RS.

Predsjednik Smajić je iskoristio priliku i muftiju Kudića pozvao na redovnu godišnju skupštinu Udruženja veterana Krajine 1992-1995 kao specijalnog gosta, gdje bi se muftija upoznao sa dodatnim aktivnostima udruženja.

Sastanku je pristustvovao Mensur-ef. Ćehić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog i g. Ajdin Varmaz, predsjednik izvršnog odbora Medžlisa IZ Prijedor.

More in Muftijstvo bihaćko