Povežite se s nama

Aktuelnosti

Predstavnici Medžlisa IZ Bosanska Krupa kod Muftije bihaćkog

Utorak, 06.8.2019. godine – Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić u svom uredu u Bihaću primio je glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Krupa Hazim-ef. Muzaferovića, predsjednika Izvršnog odbora medžlisa Amir-ef. Mehića, i Damir-ef. Redžića, koordinatora Mreže mladih pri medžlisu.

Glavni imam, predsjednik IO i koordinator Mreže mladih upoznali su muftiju sa aktivnostima vezanim za bajramsku svečanost, “Bajram dođe, mirišu avlije”, koju organizira Medžlis Islamske zajednice Bosanska Krupa u suradnji sa općinom i općinskim načelnikom Arminom Halitovićem, pokroviteljima i sa brojnim sponzorima.

“U organizaciju bajramske svečanosti uključene su i žene koje djeluju pri Odjelu za brak i porodicu medžlisa kao i Aktiv žena Bosanska Otoka. Svečanost će se održati na sportskom igralištu Idrinovac 09.08.2019.godine, sa početkom u 20:45h. Učesnici u programu su hor VIS Merak iz Sapne, hor Gazi-aga iz Travnika i hor Muftijstva bihaćkog. Uz partnerstvo sa Zlatnom džezvom bit će upriličena podjela kahve iz najveće džezve kao i podjela baklave koju će pripremiti žene”, navodi koordinator svečanosti Damir-ef. Redžić.

Muftija je gostima uputio riječi dobrodošlice i izrazio podršku svečanosti koja je prva ovog tipa koju organizuje medžlis sa općinom i sponzorima na otvorenom i izrazio nadu da će uz Božiju pomoć ova svečanost postati tradicija u Bosanskoj Krupi koja će njegovati uspomene na bajrame.

Također, predstavnici medžlisa su predstavili muftiji druge važne informacije o funkcionisanju medžlisa i projekte koje imaju namjeru pokrenuti.

Sastanku je prisustvovao i rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Mensur-ef. Ćehić i sekretar muftijstva Sabahudin-ef. Begić.

More in Aktuelnosti