Povežite se s nama

Ilmijja

Predstavnici Ilmije Bihać kod Muftije bihaćkog

Bihać, 1. Augusta 2019. –  Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić u svom uredu upriličio je sastanak sa predstavnicima Okružnog odbora Udruženja Ilmijje Bihać.

Sastanku su prisustvovali Predsjednik OO Ilmijje, Omer-ef. Redžić, kao i predsjednici Osnovnih odbora. Pored muftije bili su prisutni rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Mensur-ef. Ćehić, a ispred službe za Administrativno-pravne i ekonomslo-financijske poslove sekretar muftijstva Sabahudin-ef. Begić.

Na samom početku predsjednici Osnovnih odbora muftiju hafiza Mehmed-ef. Kudića su upoznali sa svojim radom i aktivnostima koje provode po medžlisima, a zatim je Predsjednik OO Udruženja Ilmijje Omer-ef. Redžić predstavio plan i program rada Okružnog odobra za naredni period. Muftija je pohvalio predstavljeni plan i program i dao podršku za sve aktivnosti koje se odnose na poboljšanje statusa imama na cijelom muftijstvu, a posebno je naglasio da će misija imama biti prioritet u njegovom budućem radu.

Predsjednik Okružnog odbora Omer-ef. Redžić je u ime Okružnog odbora uručio muftiji knjigu, “Reis Mehmed-ef. Čaušević”, kao znak zahvalnosti za prvi prijem Ilmijje u Muftijstvu bihaćkom.

Muftijstvo bihaćko podržava aktivnosti OO Ilmijje tako je i financijski podržalo odlazak naših predstavnika na sportske susrete na nivou Rijaseta koji su se održali u Travniku.

More in Ilmijja