Povežite se s nama

Islamski pedagoški fakultet

Promovisano 28 diplomanata i magistranata IPF-a u Bihaću

Uz to poštovanje, Fakultet daje očekivane rezultate. Ovo je veoma značajna ustanova za Islamsku zajednicu, a kao članica Univerziteta u Bihaću ima svoje mjesto i svoju poziciju – kazao je muftija Kudić.

Na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću upriličena je svečana promocija XXI generacije diplomanata i IX generacije magistranata ovog fakulteta, prilikom čega je promovirano 25 diplomanata i 3 magistranta na odsjecima Islamske vjeronauke i Socijalne pedagogije i duhovne skrbi.

U okviru ove svečanosti, dodjeljena su posebna priznanja i nagrade za izuzetno postignute rezultate u uspjehu studenata. Svečanom programu su prisustvovali predstavnici Muftijstva bihaćkog na čelu sa muftijom hafizom Mehmed-ef. Kudićem, predstavnici Vlade Unsko-sanskog kantona na čelu sa ministrom obrazovanja i nauke Denisom Osmankićem, predstavnici Univerziteta u Bihaću, direktori brojnih institucija poput Medrese “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” u Cazinu, Pedagoškog zavoda USK. predstavnici grada Bihaća, profesori, dekani i direktori brojnih drugih institucija.

Dodjeljena su priznanja i nagrade najboljim studentima za postignuti uspjeh u studiju tokom akademske 2022/2023. godine, kao i posebna priznanja za najbolje diplomante i magistrante.

Zlatna plaketa dodjeljena je za najveći prosjek diplomantici I ciklusa Bajrić Ajli na Odsjeku za socijalnu pedagogiju i duhovnu skrb, dok je zlatna plaketa za najbolji prosjek na II ciklusu dodjeljena magistrantu Nedimu Botiću na Odsjeku za islamsku vjeronauku.

Na svečanosti je istaknuta i odluka o dodjeljivanju posebnog priznanja i nagrade za životno djelo, za poseban doprinos u radu i razvoju fakulteta prof. dr. Muharemu Štulanoviću.

Dekan fakulteta prof. dr. Hajrudin Hodžić izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost na saradnji i podršci svim profesorima i prijateljima Fakulteta, koji su svojim radom doprinijeli njegovom etablianju, razvoju i pozicioniranju na regionalnom i međunarodnom nivou.

– Sretni smo i ponosni da našem društvu i našoj zajednici možemo predstaviti i danas promovirati 28 osposobljenih i educiranih mladih osoba, a posebno nam je drago da će to sutra biti svjesni i odgovorni građani koji će svojim kompetencijama obogatiti naše društvo. Ubijeđeni smo da smo ih osposobili i educirali za njihovu struku, ali prije svega pripremili da služe svom narodu i da nose baklju optimizma u našim sredinama i predajemo ih našoj zajednici da služe svom narodu najbolje što mogu – istakao je dekan Hodžić.

U svom obraćanju bihaćki muftija hfz. Mehmed-ef. Kudić je istakao da je Islamski pedagoški fakultet je izrastao u ustanovu koja ima poštovanje u svojoj sredini.

– Uz to poštovanje, Fakultet daje očekivane rezultate. Ovo je veoma značajna ustanova za Islamsku zajednicu, a kao članica Univerziteta u Bihaću ima svoje mjesto i svoju poziciju – kazao je muftija Kudić.

Svi govornici su čestitali diplomantima i magistrantima ovaj značajan uspjeh i istakli kako Islamski pedagoški fakultet nastavlja uspješno vršiti svoju misiju zbog koje je i osnovan.

(Preporod.info)

More in Islamski pedagoški fakultet