Povežite se s nama

Mreža mladih

Radionica “To sam ja” za članove Mreže mladih Medžlisa IZ Cazin

U džamiji džemata Gnjilavac, u nedjelju, 7.2.2021. godine, održana je prva radionica za mjesec februar pod nazivom “To sam ja” za članove Mreže mladih Medžlisa IZ Cazin.

“Istražili smo pojam identiteta i malo se bolje upoznali s tim kako je izgrađen i od čega se sastoji. Da li je identitet stalan ili promjenjiv, i koliko se na njega može utjecati. Vidjeli smo da je identitet od velike važnosti u životu i utjecat će na to kako se osjećamo u vezi sebe i svojih osobina, kao i na to koliko sebe poštujemo i prihvatamo. Osvrnuli smo se na islamski identitet Bošnjaka te uvidjeli da je to najvažniji i najsnažniji identitet kojim se ni u kojem slučaju ne potiru svi ostali: etnički, kulturni, historijski, lingvistički, teritorijalni. Također smo govorili o širini i vrstama islamskog identiteta.” – istakao je Belmin-ef. Bajrić, koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Cazin i edukator na ovoj radionici.

Domaćin ovog druženja je bio džemat Gnjilavac, gdje se na početku mladima obratio imam ovog džemata Said-ef. Toromanović, koji je izrazio dobrodošlicu i zahvalnost koordinatoru Mreže mladih i svim članovima što su izabrali džemat Gnjilavac, te se stavio na raspolaganje za bilo koju vrstu podrške u njihovom plemenitom djelovanju.

Ovo je prva radionica u mjesecu februaru i planirane su dodatne radionice u narednom periodu o raznim drugim važnim temama za mlade.

More in Mreža mladih