Povežite se s nama

Islamska zajednica

Reisul-ulema: Zaključak Skupštine Grada Prijedora je sramotan

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović ocijenio je sramotnom današnju odluku Skupštine Grada Prijedora, koja je na posebnoj sjednici osudila izjave glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Kozarac Amir-ef. Mahića 27.01.2023.godine u džamiji u Kozarcu.

– Sramotno je to. Općina u kojoj je počinjen zločin s elementima genocida, ubijani i držani u logoru imami, porušene sve džamije, ubijana djeca. Bošnjaci su evropski Palestinci, progone ih na pravdi Boga njihove komšije kojima su oni mnogo puta učinili dobro – izjavio je reisul-ulema Kavazović za Agenciju MINA.

Podsjećamo, “Zauzimanje stavova i donošenje zaključaka povodom izjava glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Kozarcu Amira Mahića” bila je jedina tačka dnevnog reda sjednice u Prijedoru. 

Prema usvojenom zaključku, Skupština “najoštrije osuđuje istupanje i govor glavnog imama Medžlisa islamske zajednice Kozarac Amira Mahića 27.01.2023.godine u džamiji u Kozarcu, koji je ovakvim istupanjem uputio uvredljive poruke i izazvao jezik mržnje prema pravoslavnom narodu, iskrivljujući historijske činjenice”.

(Preporod.info)

More in Islamska zajednica