Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Čestitka muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića povodom Dana državnosti

Naša domovina Bosna i Hercegovina je vrijedna po mnogo čemu, a posebno je vrijedna po tome što je njeni sinovi i kćeri mnogo vole.

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je uputio čestitku, koju prenosimo u cjelosti:

Naša domovina Bosna i Hercegovina je vrijedna po mnogo čemu, a posebno je vrijedna po tome što je njeni sinovi i kćeri mnogo vole. Tu ljubav koju su iskazali šehidi i poginuli borci, ranjenici i borci Armije R Bosne i Hercegovine u protekloj odbrani od agresije možemo samo drugima prepričavati. Iz ljubavi prema svojoj domovini, žrtvovali su sve što su imali da bi je odbranili. Veliki broj Bosanaca i Hercegovaca u našoj dijaspori žive za dan kada dolaze u svoju domovinu, promovišu njenu zastavu i interese po svijetu i dobro paze na ne ugroze njen međunarodni ugled zbog vlastitih pogrešaka. Takav odnos prema domovini garantuje njenu opstojnost kroz vjekove i zauvijek, ako Bog da. Zato što je čovjek u svojoj domovini jedino svoj na svome, a svugdje drugo je stranac.

Svim Bosanscima i Hercegovcima, svih vjera i nacija, svih uzrasta i opredjeljenja, a koji državu Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom, čestitam Dan državnosti naše domovine Bosne i Hercegovine uz dovu Gospodaru svjetova da nam je sačuva, da nam pomogne da i dalje njegujemo ljubav prema našoj domovini i da svjesno radimo sve što je u našoj moći da nam svima u njoj bude lijepo.

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

More in Muftijstvo bihaćko