Povežite se s nama

Muftijstvo bihaćko

Muftija Kudić razgovarao sa načelnikom Bužima Mersudinom Nanićem

Bužim uvijek na poseban način doživljavamo i osjećamo da mnoge stvari koje drugima trebamo objašnjavati, u Bužimu shvate bez izgovorene riječi.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je razgovarao sa načelnikom općine Bužim g. Mersudinom Nanićem. Muftija je iskoristio priliku da se zahvali načelniku Naniću na podršci projektima Islamske zajednice koje je podržala općina Bužim i pozvao ga na svečanu akademiju povodom obilježavanja 30. godina Muftijstva bihaćkog.

“Zadovoljstvo mi je bilo danas sa načelnikom Mersudinom Nanićem razmijeniti razmišljanja o brojnim temama koje smo imali u toku našeg današnjeg razgovora. Bužim uvijek na poseban način doživljavamo i osjećamo da mnoge stvari koje drugima trebamo objašnjavati, u Bužimu shvate bez izgovorene riječi. Narod Bužima odiše islamom, patriotizmom i dobrotom. Zahvalio sam načelniku Naniću na doprinosu kojeg je općina dala u rekonstrukciji zgrade Muftijstva bihaćkog i pozvao ga da lično prisustvuje na svečanoj akademiji koju planiramo povodom 30. godišnjice od osnivanja Muftijstva bihaćkog.” – rekao je muftija Kudić.

Načelnik općine Bužim g. Mersudin Nanić je istakao kako sve organizacije koje djeluju na području Bužima uživaju maksimalno poštovanje, a Islamska zajednica je sigurno jedna veoma značajna institucija s kojom je privilegija i zadovoljstvo sarađivati.

“Općina Bužim je kao i mnoge druge općine učestvovala u projektima Islamske zajednice, uključujući i izgradnju zgrade Muftijstva bihaćkog, kao što Islamska zajednica bez ikakvih posebnih zahtjeva uzima učešće u svim onim projektima od značaja za narod i državu. Trideset godina organiziranog rada Muftijstva bihaćkog je veliki doprinos našem društvu i zajednici i zato čestitam cijenjenom muftiji hafizu Mehmed-ef. Kudiću i svim vjernicima na području našeg muftijstva ovaj važan jubilej. Iz perspektive načelnika općine Bužim, mi ćemo uvijek biti na strani da podržavamo dobre i kvalitetne projekte i da sarađujemo sa svima onima koji nude dobre ideje i kvalitetna rješenja, a Islamska zajednica je svakako jedna od takvih.” – poručio je načelnik Nanić.

More in Muftijstvo bihaćko