Povežite se s nama

Aktivnosti

Čestitka muftije Kudića početak rada medrese “Ibrahim-ef. Maglajlić” u Banjaluci

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je uputio čestitku muftiji banjalučkom mr. Nusret-ef. Abdibegoviću i direktoru medrese “Ibrahim-ef. Maglajlić” u Banjaluci mr. Muris-ef. Spahiću povodom otvorenja i početka nastave u pomenutoj medresi. Čestitku muftije Kudića prenosimo u cjelosti:

Muftijstvo banjalučko

Medresa „Ibrahim-ef. Maglajlić“ Banja Luka

 

Poštovani muftija mr. Nusret-ef. Abdibegoviću, cijenjeni direktore medrese „Ibrahim-ef. Maglajlić“ mr. Mirnes-ef. Spahiću,

 

Neizmjerno sam sretan što je Islamska zajednica i Muftijstvo banjalučko pokrenulo medresu „Ibrahim-ef. Maglajlić“. Sreća je tim veća kada se samo prisjetimo nedavne prošlosti i činjenice da je bilo nezamislivo očekivati bilo kakvu normalizaciju odnosa, a kamoli obrazovnu ustanovu Islamske zajednice u sred šeher Banjaluke.

Božijom milošću i krajnjim naporom, zalaganjem i mudrošću vas, cijenjeni muftija i uvaženi direktore, i vaših saradnika, danas smo svi u Islamskoj zajednici i cijeloj našoj domovini sretni i radosni što će šeher Banjaluku krasiti još jedan odgojno-obrazovni hram i što će biti na usluzi našoj zajednici, narodu i domovini.

Upućujemo Vam iskrene čestitke i učimo dove za uspjeh i napredak u radu i djelovanju i stavljamo se na raspolaganje za bilo kakvu vrstu podrške i pomoći koju mi, kao susjedno muftijstvo, možemo i trebamo pružiti svojoj voljenoj braći u Muftijstvu banjalučkom.

Molimo Vas da naše čestitke i dove za uspjeh prenesete svim vašim saradnicima, učenicima i njihovim cijenjenim roditeljima.

S osobnim poštovanjem!

Hafiz Mehmed-ef. Kudić

Muftija bihaćki

More in Aktivnosti