Povežite se s nama

Mreža mladih

Članovi Mreže mladih Kozarac u akciji čišćenja “Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan”

Želimo da naša zemlja u svijetu bude poznata kao zemlja čistih rijeka i planina, kao zemlja gostoprimstva i dobrih ljudi

Danas su članovi “Mreže mladih” Medžlisa IZ Kozarac bili dio velike međunarodne akcije “Let’s Do It – očistimo zemlju za jedan dan”, u okviru projekta “Let’s Do It BIH”, u saradnji sa Info centrom EU u BIH, koji su obezbjedili majice, rukavice, maske, vreće za smeće i lunch pakete za sve volontere.

Akcija čišćenja se provodila u cijeloj BiH a takođe i u mnogim zemljama EU.

Akcija čišćenja je sprovedena na izletištu Stara pilana koja je dio Nacionlnog parka Kozara u čijoj blizini se nalazi i “Mehmedova crkva”, čije smo dvorište uredili i očistili. U akciji je učestvovalo 20 volontera i prikupljeno je oko 30 vreća smeća.

“Veliki doprinos ovoj akciji su dali naši građani Mirsad Cerić i Sakib Salkanović, koji su svu travu pokosili i pokupili.
Na kraju, sve volontere roštiljom je počastio Enes Kapetanović, kojem se također zahvaljujemo. Zahvaljujemo se našoj novoj članici Medini Ibrahimović Nukić, koja je incijator ove akcije.Svojim radom želimo da građanima vratimo nadu u bolje sutra i vjeru da ova zemlja može biti bolje i ljepše mjesto za život. Želimo da naša zemlja u svijetu bude poznata kao zemlja čistih rijeka i planina, kao zemlja gostoprimstva i dobrih ljudi, kao zemlja u kojoj svako može da živi od svog rada, kao zemlja u kojoj ljudi različitih religija i nacija svoje razlike smatraju bogatstvom i kao zemlja u kojoj se svi nesporazumi rješavaju u ljubavi i miru.” – istakla je koordinatorica Mreže mladih Medžlisa IZ Kozarac Munira Hrnić.

More in Mreža mladih