Povežite se s nama

Mreža mladih

Mreža mladih Kozarac: Zasadili sadnice na šehidskom mezarju u Kamičanima

Povodom nastupanja mjeseca rebiu-l-evvela, mjeseca rođenja posljednjeg poslanika Muhammeda a.s., i povodeći se za hadisom u kojem Božiji poslanik, s.a.v.s. kaže: “Ako musliman zasadi voćku, pa sa nje budu jeli ptice, čovjek ili životinja, to mu se računa kao sadaka”

Tim povodom je Mreža mladih Medžlisa IZ Kozarac zasadila sadnice ukrasnog drveća na šehidskom mezarju u Kamičanima.
Ova akcija se odvija u sklopu akcije “Let’s Do It”- milion sadnica za 1 dan je akcija sadnje drveća koju “Let’s Do It” tim BIH provodi svake godine sa ciljem povećanja svijesti naših građana o važnosti sadnje drveća za čovjeka i višestrukoj koristi po okolinu.

Partneri i prijatelji naše aktivnosti su EU Info Centar i Delgacija Evropske unije u BIH, koji su obezbjedili sadnice i sav dodatni materijal za sadnju.

“Sretni smo da i na ovakav način promoviramo vrijednost tradicije Muhammeda, a.s., oličenu u sadnji drveća i što smo dio svjetske kampanje s ciljem povećanja svijesti o vrijednosti takvih djela. Koristim priliku da zahvalim svim volonterima Mreže mladih, kao i “Let’s Do It” tim BIH na odličnoj dugogodišnjoj saradnji na ovim projektima.” – izjavio je Ajdin-ef. Hrnić, koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Kozarac.

More in Mreža mladih