Povežite se s nama

Islamska zajednica

Direktor Studentskog centra IZ kod muftije Kudića

Muftija je izrazio nadu da će veliki broj studenata iz bihaćkog muftijstva biti smješteni upravo u studentski centar u Sarajevu.

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić je danas u svom uredu u Bihaću primio dr. Muamera Tinjaka, direktora Studentskog centra Islamske zajednice u BiH. Cilj posjete direktora Tinjaka jeste da upozna muftiju o djelovanju studentskog centra i njegovim kapacitetima, posebno za studente koji dolaze sa prostora bihaćkog muftijstva.

Muftija Kudić je izrazio svoje zadovoljstvo da je Islamska zajednica dobila ovakav multifunkcionalan objekat i da su studenti iz drugih gradova dobili priliku stanovati u iznimno kvalitetnim uslovima. Muftija je izrazio nadu da će veliki broj studenata iz bihaćkog muftijstva biti smješteni upravo u studentski centar u Sarajevu.

Direktor Tinjak se zahvalio Muftiji na prijemu i brizi o funkcionisanju Studentskog centra Islamske zajednice naglašavajući značaj ovakve jedne ustanove, pogotovo jer Studentski centar nije samo obični internat za smještaj, to je mjesto sa bogatim i razlolikim mogućnostima za napredovanje, dodatno usavršavanje u raznim disciplinama, kao što posjeduje kapacitete za organizaciju raznih seminara, tribina, okruglih stolova i sl.

Studentski centar je organiziran u dva paviljona za studente i studentice. Ukupan broj smještajnog kapaciteta u Domu je 202 kreveta raspoređenih u dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne sobe. U sklopu Studentskog centra djeluju edukativni klubovi iz različitih oblasti kao što su: klub knjige, klub volontera, media klub, klub humanitaraca, sportski klub, lingvistički klub, IT klub itd. Studentski centar raspolaže dodatnim sadržajima kao što su: Biblioteka; Čitaonica; Multimedijalnam sala; Moderno opremljena kuhinja sa izlazom na terasu; Kafeterija sa izlazom na terasu; Studentski klub (prostor za druženje, rekreaciju, mesdžid); Vešeraj i Sportski teren.

Fotografije kako izgleda enterijer Studentskog centra možete pogledati kada kliknete na neku od sljedećih fotografija ili putem web adrese www.studentskicentariz.ba

 

More in Islamska zajednica