Povežite se s nama

Mreža mladih

Kozarac: Mladi učestvovali u akciji čišćenja “Let’s Do It-očistimo zemlju za 1 dan”

Cij Svjetskog dana čišćenja nisu samo čistiji gradovi, parkovi i šume nego i podizanje svijesti na lokalnom i globalnom nivou o problemu otpada i hitnosti njegovog rješavanja.

Članovi Mreže mladih Medžlisa IZ Kozarac su proteklog vikenda bili dio međunarodnog projekta “Let’s Do It-očistimo zemlju za 1 dan”, u saradnji sa timom “Let’s Do It” iz Sarajeva.

“Akcija čišćenja se provodila u još 180 zemalja u svijetu pa tako i u cijeloj BiH. Ovog puta lokacija našeg čišćenja je bila čaršija i sva druga okolna mjesta nadomak čaršije. Zahvalan sam svim članovima Mreže mladih koji su i ovog puta bili vrijedni i dali svoj doprinos u očuvanju okoliša, a posebnu zahhvalnost dugujemo našoj članici Medini Ibrahimović – Nukić, koja je bila koordinatorica ovog projekta.” – istakao je Ajdin-ef. Hrnić, koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Kozarac.

Cij Svjetskog dana čišćenja nisu samo čistiji gradovi, parkovi i šume nego i podizanje svijesti na lokalnom i globalnom nivou o problemu otpada i hitnosti njegovog rješavanja. Glavni sponzori ove akcije su: EU Info Centar, Europska unija u BiH, Vlada kantona Sarajeva i još mnogi drugi, koji su svim volonterima obezbjedili: majice, ruksake, rukavice, vreće i na kraju hranu i piće.

More in Mreža mladih