Povežite se s nama

Mreža mladih

U Bihaću održan omladinski mevlud

Sve ono što uložite u vaše obrazovanje i sticanje novih znanja i vještina će vam se u životu vratiti.

U Gradskoj džamiji u Bihaću je održan “Omladinski mevlud” u povodu obilježavanja mjeseca rođenja Muhammeda a.s. Program mevluda izveli su horovi Mreže mladih koji djeluju na nivou Muftijstva bihaćkog, a prisutni su bili članovi Mreže mladih iz svih medžlisa ovog muftijstva.


Na samom početku se obratio Aldin-ef. Adilović, koordinator Mreže mladih Muftijstva bihaćkog, koji je u uvodnom izlaganju istakao zadovoljstvo zbog činjenice da se Krajiška omladina zajedno i u velikom broju odaziva brojnim programima Mreže mladih, a posebno onim programima koji se vežu za neki segment života Muhammeda, a.s.

“Ova aktivnost Mreže mladih ima za cilj zbližavanje omladine koja egzistira na području Muftijstva bihaćkog sa posebnim akcentom na razmjeni iskustava, ideja i planova koji će doprinijeti progresivnijem radu Mreže mladih u budućnosti. Ovom prilikom iskazujem veliku zahvalnost koordinatorima koji djeluju pri medžlisima u radu sa mladima, time pokazujući svjesnost preuzetog emaneta. Zahvalnost naravno dugujemo i Muftijstvu bihaćkom i Rijasetu IZ-e u BiH na podršci koju pružaju u radu Mreže mladih.” – izjavio je Aldin-ef. Adilović.

Prelijepe ilahije i mevludske spjevove su izvodili članovi horova koji djeluju pri Mreži mladih Muftijstva bihaćkog, a prisutna omladina ih je pratila u učenju i uživala u veoma dobro pripremljenom i usklađenom programu.

Izaslanik muftije bihaćkog hafiza Mehmed-ef. Kudića je bio Nazif-ef. Horozović, saradnik za medije Muftijstva bihaćkog. On se prigodnim obraćanjem obratio prisutnoj omladini govoreći o porukama Muhammeda, a.s., omladini.

“Sve ono što uložite u vaše obrazovanje i sticanje novih znanja i vještina će vam se u životu vratiti. Božiji poslanik Muhammed, a.s., je omladinu bodrio da budu progresivni i da se trude, a da pri tome vode računa da čuvaju Božije granice i da Boga uzimaju za svog zaštitnika. Mladi koji imaju kvalitetne radne navike i koji vjerske vrijednosti njeguju u svom životu su garant boljitka cijelog čovječanstva.” – poručio je efendija Horozović.

More in Mreža mladih