Povežite se s nama

Mreža mladih

Mladi iz Kozarca očistili šehidsko mezarje uoči Dana nezavisnosti

Članovi Mreže mladih Medžlisa IZ Kozarac su čišćenjem i uređenjem šehidskog mezarja u Kamičanima obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Cilj ove naše aktivnosti jeste da naše Šehidsko mezarje pripremimo za mubarek mjesec ramazan, te da na ovakav način održavamo našu vezu s našim šehidima. Oni su za našu domovinu dana najvrijednije – svoje živote, a naša aktivnost je znak našeg poštovanja prema njihovoj žrtvi i potvrda naše ljubavi prema najboljim sinovima Bosne i Hercegovine i prema našoj domovini. Posebni datumi u povijesti naše domovine su nama mladima dodatni poticaj da učvrstimo našu opredjeljenost da ćemo uložiti sve naše napore da sačuvamo našu domovinu i da poštujemo temelje na kojima ona počiva.” – istakao je Ajdin-ef. Hrnić, koordinator Mreže mladih.
Mreža mladih Medžlisa IZ Kozarac okuplja veliki broj mladih iz Kozarca, organizira brojne radionice, predavanja i druženja, te putovanja i brojne druge aktivnosti. Jedna od njihovih važnih aktivnosti jeste obilježavanje važnih dana za državu Bosnu i Hercegovinu.

More in Mreža mladih