Povežite se s nama

Mreža mladih

Mreža mladih Kozarac: Podjela poklona polaznicima mektebske nastave

Zadatak Mreže mladih jeste organizacija rada sa mladima, a to podrazumjeva i aktivnosti mladih ljudi u podršci različitim kategorijama društva.

Mreža mladih Medžlisa IZ Kozarac je u proteklom periodu bila podrška socijalno ugroženim, bajramom i drugim prigodama su obilazili šehidske majke, bili podrška u organizaciji Šehidske dženaze, radili na ekološkim projektima i realizirali mnoge druge projekte u korist zajednice. Proteklog vikenda su uz podršku organizacije iz Njemačke podijelili prigodne pakete mektebskoj djeci na području Medžlisa IZ Kozarac.

“Uz podršku humanitarne organizacije “Adra” iz Njemačke, podijelili smo paketiće svim polaznicima mektebske nastave na području našeg medžlisa. Cilj ove aktivnosti jeste nagraditi redovne polaznike mektebske nastave i zaželjeti im uspjeh u sticanju znanja o našoj vjeri, te ih stimulisati na redovan dolazak na mektebsku pouku. Koristim priliku da se zahvalim donatorima, HO “Adra”, članovima tima “Let’s Do It” iz Sarajeva i Banja Luke, a posebno našim vrijednim aktivistima Aliji i Medini I. Nukić, koji su koordinirali ovu aktivnost.” – istakao je koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Kozarac Ajdin-ef. Hrnić.

Hrnić je dodao kako će Mreža mladih nastaviti pružati podršku svim članovima naše uže i šire zajednice i biti društveno korisna organizacija, ali će također jačati vlastite kapacitete i raditi na afirmaciji znanja i vještina kod svojih članova.

More in Mreža mladih