Povežite se s nama

Mreža mladih

Mreža mladih Medžlisa IZ Bužim: Obilježavanje Dana državnosti BiH

Svjesni smo da nam je domovina važna, da je volimo svim srcem i da ćemo je čuvati i očuvati samo istinskim zalaganjem za napredak i prosperitet, a sve ono što nam nije drago u domovini je produkt našeg pogrešnog djelovanja ili nedjelovanja i što se treba i mora popravljati.

U sklopu svojih brojnih i redovnih aktivnosti, Mreža mladih Medžlisa IZ Bužim je na prigodan način obilježila 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Oni su svim prolaznicima dijelili tradicionalni bosanski proizvod “Rahat lokum” i zastave države Bosne i Hercegovine. Također, članovi Mreže mladih su pripremili prigodne poruke koje su napisane na papiru, a koje odražavaju sve ono što čovjeku znači domovina.

“Zaista je lijepo vidjeti da naš narod voli svoju domovinu bez obzira na trenutno stanje i u velikoj mjeri obilježava datum njene državnosti.Posebno se ističe ponos onih koji su u protekloj agresiji na BiH doprinijeli očuvanju njene teritorije i granica koje su definisane upravo na ovaj datum. Zahvaljujem se članovima Mreže mladih na realizaciji ove aktivnosti i nadamo se da ćemo iz godine u godinu ovaj datum organizirati na što kvalitetniji način i sa što više sadržaja.” – ističe Zijad ef. Isaković, koordinator Mreže mladih Medžlisa IZ Bužim.

Prolaznici koji su bili prisutni u gradu tokom ove aktivnosti su imali samo riječi hvale i konstatovali su da se osjetila veoma topla i ugodna atmosfera prouzrokovana ovom lijepom idejom.

“Generalno zapažanje na ovaj veliki dan za nas i našu domovinu jeste: Svjesni smo da nam je domovina važna, da je volimo svim srcem i da ćemo je čuvati i očuvati samo istinskim zalaganjem za napredak i prosperitet, a sve ono što nam nije drago u domovini je produkt našeg pogrešnog djelovanja ili nedjelovanja i što se treba i mora popravljati.” – istakla je jedna prolaznica koja je čitala jednu od poruka i gledalaa u pakovanje “Rahat lokuma” sa željom da nam život u našoj domovini bude sladak i da ga proživimo u zdravlju i rahatluku.

More in Mreža mladih